0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1/2 hrnku třtinový cukr
1 x vejce celé
2 x bílek
1/2 hrnku žitná mouka
1/2 hrnku polohrubá mouka
1 x vanilkový cukr třtinový
1 x kypřící prášek do pečiva výborný je z vinného kamene
1 1/2 kv mletá skořice
špetka sůl
1/2 hrnku olivový olej
2 hrnky mrkev na jemno

Mrkvový chlebíček se skořicí

,, Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborný sladký chlebíček,který je krásně vláčný díky mrkvičce a krásně voní po skořici.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 260 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si vyšleháme třtinový cukr s jedním celým vejcem a dvěma bílky.Vyšleháme do pěny,než se cukr rozpustí.

    2
    Done

    Pak přidáme žitnou a polohrubou mouku,vanilkový cukr,kypřící prášek,skořici,špetku soli,olivový olej.Vše promícháme a přidáme mrkev nastrouhanou na jemno.Těsto bude trochu hustší než na klasickou bábovku.

    3
    Done

    Těsto vlijeme do formy na chlebíček,kterou jsme vytřeli olejem a vysypali moukou,nebo použijeme pečící papír.Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170°C +250W 35 minut v mikrovlnné troubě,nebo na 180°C 35 minut v klasické troubě.Upečení nakonec raději zkontrolujeme pomocí špejle.

    4
    Done

    Po upečení necháme chlebíček schladnout a pak vyklopíme z formy.Chlebíček necukruji,myslím že je sladký dost a proč schovávat tu krásnou barvu pod cukrem :-) Ale když chcete chlebíček slavnostnější,tak doporučuji citronovou polevu.Ta se hodí úžasně :-)
    K servírování mrkvového chlebíčku se skořicí je výborný klasický bílý jogurt.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Hovězí na okurkách
    Špaldová bábovka
    next
    Špaldová bábovka
    previous
    Hovězí na okurkách
    Špaldová bábovka
    next
    Špaldová bábovka