0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 hrnku třtinový cukr
1 x vejce celé
2 x bílek
1/2 hrnku žitná mouka
1/2 hrnku polohrubá mouka
1 x vanilkový cukr třtinový
1 x kypřící prášek do pečiva výborný je z vinného kamene
1 1/2 kv mletá skořice
špetka sůl
1/2 hrnku olivový olej
2 hrnky mrkev na jemno

Mrkvový chlebíček se skořicí

,, Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborný sladký chlebíček,který je krásně vláčný díky mrkvičce a krásně voní po skořici.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 321 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si vyšleháme třtinový cukr s jedním celým vejcem a dvěma bílky.Vyšleháme do pěny,než se cukr rozpustí.

    2
    Done

    Pak přidáme žitnou a polohrubou mouku,vanilkový cukr,kypřící prášek,skořici,špetku soli,olivový olej.Vše promícháme a přidáme mrkev nastrouhanou na jemno.Těsto bude trochu hustší než na klasickou bábovku.

    3
    Done

    Těsto vlijeme do formy na chlebíček,kterou jsme vytřeli olejem a vysypali moukou,nebo použijeme pečící papír.Chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 170°C +250W 35 minut v mikrovlnné troubě,nebo na 180°C 35 minut v klasické troubě.Upečení nakonec raději zkontrolujeme pomocí špejle.

    4
    Done

    Po upečení necháme chlebíček schladnout a pak vyklopíme z formy.Chlebíček necukruji,myslím že je sladký dost a proč schovávat tu krásnou barvu pod cukrem :-) Ale když chcete chlebíček slavnostnější,tak doporučuji citronovou polevu.Ta se hodí úžasně :-)
    K servírování mrkvového chlebíčku se skořicí je výborný klasický bílý jogurt.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Hovězí na okurkách
    Špaldová bábovka
    next
    Špaldová bábovka
    previous
    Hovězí na okurkách
    Špaldová bábovka
    next
    Špaldová bábovka

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..