Archiv receptů

postheadericon Mrkvový velikonoční beránek

Vytisknout recept
Mrkvový velikonoční beránek
Jestli máte rádi tvarohovou bábovku,tak si tohoto beránka zamilujete.
Doba přípravy 30 min.
Doba vaření 50 min.
Porce
beránek
Doba přípravy 30 min.
Doba vaření 50 min.
Porce
beránek
Pokyny
  1. Vejce,bílky,třtinový cukr a sladidlo si vyšleháme do pěny.
    Mrkvový beránek
  2. Pak přidáme mouku,olej,skořici,vanilkový cukr,kypřící prášek,špetku soli a začneme šlehat.Postupně přidáváme nastrouhanou mrkev (i se šťávou),když bude těsto příliš husté,tak zředíme mlékem.Ale pozor,toto těsto má být hustší než normální bábovkové.
    Mrkvový beránek
  3. Pak přidáme rozinky a ještě promícháme.
    Mrkvový beránek
  4. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180°C 50 minut a v mikrovlnné troubě 180°C + 250W 50 minut.Ale délka pečení závisí na troubě a také na formě z jakého materiálu je.Takže upečení zkontrolujte špejlí.
    Mrkvový beránek
  5. Po upečení necháme beránka zchladnout a až po té začneme vyklepávat z formy.Beránka můžete jen ocukrovat,nebo ho polít čokoládou.
    Mrkvový beránek
  6. Ve vodní lázni si rozpusťte kvalitní hořkou čokoládu a beránka polijte.Po zaschnutí čokolády ho můžete ještě dozdobit,třeba vyšlehanými bílky s cukrem a barvou jako se používá na zdobení perníčků.Když beránka nakrojíte,tak bude mít konzistenci podobnou tvarohové bábovce.
    Mrkvový beránek
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.