• Úvod
  • Mušle na Buzaru se špagetami
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 x malá cibule
olivový olej
1 x balení mušle Slávka vařená loupaná Kimbex 135 g Kaufland
1/2 dcl bílé víno suché
1 x hrnek rajčatová omáčka
1/2 kv sůl
1 kv třtinový cukr
200 g bezvaječné špagety

Mušle na Buzaru se špagetami

Mušle na buzaru, neboli Slávky na víně jsou jedním z jídel,které jsem si oblíbila na dovolené v Chorvatsku. Je výborné, jednoduché na přípravu, tak proč si ho nedopřát i doma :-) .

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 54 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Jako první si dáme vařit špagety,protože než se nám uvaří budeme mít slávky hotové :-) .Doporučuji vybrat kvalitnější bezvaječné těstoviny,které se nerozvaří a po uvaření z nich nebude nudlová šlichta na talíři :-D .Těstoviny si uvaříme dle návodu.Porce špaget na jednu osobu je cca 90 g v syrovém nevařeném stavu.Když si vezmete špagety do ruky,tak to tvoří váleček v průměru cca 2 cm.To je taková pomůcka, aby člověk věděl kolik těch špaget má dát uvařit :-D
Mušle Slávky kupuji v Kauflandu. Balení vychází pro dvě osoby a stojí kolem 50kč. Což si myslím že je slušná cena, když jsou slávky už vyloupané, takže kupujete čisté maso.
Malou cibuli nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje. Když nám zezlátne, tak přihodíme mražené loupané slávky a minutku smažíme.Po té zalijeme 1/2 dcl suchého bílého vína a necháme odpařit.Když se nám víno odpaří,tak přidáme hrnek rajčatové omáčky.Já použila omáčku s bazalkou koupenou v Lidlu (Freshona-Sugo al Pomodoro con Basilico ) ,ale samozřejmě lze použít jakoukoli.Přidáme 1 kv třtinového cukru a cca 1/2 kv soli. Povaříme 5 minut na mírném stupni.Mezi tím se nám uvařily špagety, které pak vmícháme do omáčky.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Bílá polévka z hlívy ústřičné
next
Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi
previous
Bílá polévka z hlívy ústřičné
next
Losos v bylinkové marinádě pečený na pánvi