0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
3x Pstruh Holandský-Stříbrnice mražené balení 900g
sůl
citronová šťáva
9x snítka čerstvá petrželka
6x snítka rozmarýn
3 pol.lžíce olivový olej extra virgin marináda
1 pol.lžíce citronová šťáva marináda
1/4 kv sůl marináda
2 kv provensálské koření marináda
olivový olej extra virgin
12 kusů cherry rajčátka
4x střední brambory kaše
1 x mrkev kaše
1 litr voda kaše
1 kv sůl kaše
1pol.lžíce rama
cca 1/4 hrnku vlažné mléko kaše

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečený pstruh v troubě a šťouchaná kaše s mrkví

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Připravit rybu na výbornou,nemusí vždy znamenat složité recepty.Podle Jižanů je nakonec nejlepší a hlavně nejchutnější ten nejjednodušší recept :-) Proto i já zvolila jednoduchou úpravu pstruha Holandského,neboli Stříbrnice u nás snadno dostupné ryby :-) .

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 61 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Pstruhy rozmrazíme,nejlépe nechat přes noc v pokojové teplotě.Po té opláchneme vlažnou vodou i dutinu břišní.Při mytí nehty poškrábat kůži,tím se uvolní zbylé šupinky.Usušíme papírovou utěrkou a položíme na plech s pečícím papírem.Na každé straně pstruha nařízneme 3x kůži.Ryby osolíme a pokapeme citronovou štávou, nezapomeneme na dutinu břišní.Bříška vyklademe snítkami rozmarýnu a petrželky.Na jednu ryby 3x petržel,2x rozmarýn.
    V misce si připravíme marinádu : olivový olej,citronovou šťávu,provensálské bylinky a sůl dobře promícháme a rukou namažeme na povrch každé ryby a pěkně i do zářezů,které jsme si připravili nožem.
    Scherry rajčátka rozpůlíme a poklademe okolo ryb.Celé to pokapeme olivovým olejem extra virgin.Takto připravené ryby necháme alespon hodinu marinovat.

    2
    Done

    Troubu si předehřejeme na 200°C a pečeme 30 až 40 minut,záleží na troubě.Povrch by měl být zlatavý,ale ryba by neměla být vysušená.

    3
    Done

    Jako přílohu jsem zvolila šťouchanou bramborovou kaši s mrkvičkou.Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.Společně vaříme v osolené vodě do změknutí.Čas záleží na druhu brambor,průměrná doba 20 minut.Po té vodu slijeme a přidáme lžíci ramy a přiklopíme pokličkou.Než se rama rozpustí,tak si v mikrovlnce přihřejeme mléko.Brambory s mrkví rozšťoucháme a pak přidáme mléko.Konzistence by měla být hustší a měli by být v kaši kousky.Popřípadě dosolíme a můžeme servírovat.

    4
    Done

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Carpaccio z červené řepy
    next
    Tuňáková pomazánka s Avokádem
    previous
    Carpaccio z červené řepy
    next
    Tuňáková pomazánka s Avokádem

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill