0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná omáčka z Hlívy ústřičné,která se hodí k těstovinám,bramborům i knedlíkům.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 106 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Těstoviny si uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky.Nožičky krájíme na menší kousky a hlavičky na větší.Tím docílíme při vaření stejného času změknutí.Cibulky si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého si přidáme půl kávové lžičky soli.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme Hlívu ústřičnou,drcený kmín,pepř celý,houbové koření,bujon a zalijeme litrem vody.Vaříme cca 35 minut,než bude Hlíva měkká.

    2
    Done

    Na zahuštění cca 1/2 hrnku studené vody a 4 polévkové lžice žitné mouky.Omáčku dochutíme 1kv soli a 2kv třtinového cukru.Vaříme 5 minut.Omáčku odstavíme z plotny a chvíli necháme schladnout. Po té přidáme 3kv bílého jogurtu.Když jogurt přidáte hned do horké omáčky,tak se jogurt v omáčce zdrcne.Dále dochutíme octem 1až 2 pl dle chuti a případně špetku soli.Omáčka je variabilní,můžeme jí podávat s těstovinami na italský způsob, nebo s bramborem ,bramborovým a houskovým knedlíkem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    previous
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    Květákovo-pórkový krém
    next
    Květákovo-pórkový krém
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    previous
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    Květákovo-pórkový krém
    next
    Květákovo-pórkový krém

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.