Archiv receptů

postheadericon Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné

Vytisknout recept
Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
Výborná omáčka z Hlívy ústřičné,která se hodí k těstovinám,bramborům i knedlíkům.
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
porce
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Těstoviny si uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky.Nožičky krájíme na menší kousky a hlavičky na větší.Tím docílíme při vaření stejného času změknutí.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  2. Cibulky si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého si přidáme půl kávové lžičky soli.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme Hlívu ústřičnou,drcený kmín,pepř celý,houbové koření,bujon a zalijeme litrem vody.Vaříme cca 20 minut,než bude Hlíva měkká.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  3. Na zahuštění si připravíme zavářku ze studené vody a žitné mouky.Já dávám cca 3/4 velkého hrnku studené vody a 5 polévkových lžic žitné mouky.Omáčku dochutíme 1kavovou lžičkou soli a 2 kav.lžič. třtinového cukru.Vaříme 5-10 minut.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  4. Omáčku odstavíme z plotny a chvíli necháme schladnout.Po té přidáme 3 kav.lžič. bílého jogurtu.Když jogurt přidáte hned do horké omáčky,tak se jogurt v omáčce zdrcne.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  5. Nakonec do omáčky přidáme 1 až 2 pol.lžíce octa a popřípadě dochutíme solí.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  6. Omáčka je variabilní,můžeme jí podávat s těstovinami na italský způsob, nebo s bramborem ,bramborovým a houskovým knedlíkem.
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
  7. Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.