0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná omáčka z Hlívy ústřičné,která se hodí k těstovinám,bramborům i knedlíkům.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 86 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Těstoviny si uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky.Nožičky krájíme na menší kousky a hlavičky na větší.Tím docílíme při vaření stejného času změknutí.

    2
    Done

    Cibulky si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého si přidáme půl kávové lžičky soli.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme Hlívu ústřičnou,drcený kmín,pepř celý,houbové koření,bujon a zalijeme litrem vody.Vaříme cca 20 minut,než bude Hlíva měkká.

    3
    Done

    Na zahuštění si připravíme zavářku ze studené vody a žitné mouky.Já dávám cca 3/4 velkého hrnku studené vody a 5 polévkových lžic žitné mouky.Omáčku dochutíme 1 kavovou lžičkou soli a 2 kav.lžič. třtinového cukru.Vaříme 5-10 minut.

    4
    Done

    Omáčku odstavíme z plotny a chvíli necháme schladnout.Po té přidáme 3 kav.lžič. bílého jogurtu.Když jogurt přidáte hned do horké omáčky,tak se jogurt v omáčce zdrcne.

    5
    Done

    Nakonec do omáčky přidáme 1 až 2 pol.lžíce octa a popřípadě dochutíme solí.

    6
    Done

    Omáčka je variabilní,můžeme jí podávat s těstovinami na italský způsob, nebo s bramborem ,bramborovým a houskovým knedlíkem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    previous
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    Květákovo-pórkový krém
    next
    Květákovo-pórkový krém
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    previous
    Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
    Květákovo-pórkový krém
    next
    Květákovo-pórkový krém

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill