Archiv receptů

postheadericon Perník s čokoládovou polevou a kokosem

Vytisknout recept
Perník
Výborný perník
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
porcí
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 45 min.
Porce
porcí
Pokyny
  1. V půl litru teplého mléka si rozpustíme 10 polévkových lžic olivového oleje a 2 polévkové lžíce medu.Dáme vychladit a přimícháme bílky,rozinky a ořechy.
    Perník s polevou
  2. V míse si nejprve důkladně smícháme všechny sypké přísady a až po té přilijeme mléko a umixujeme těsto.Kdyby se vám těsto zdálo husté,přidejte ještě trochu mléka a znovu umixujte.
    Perník s polevou a kokosem
  3. Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při teplotě 150°C až 160°C 45 min.V mikrovlnné troubě 160°C+250W 45 min.
    Perník s polevou a kokosem
  4. Po uplynutí 45 ti minut zkontrolujte upečení pomocí špejle a pokud je špejle čistá,máte upečeno.Perník dejte vychladit.Ted můžete perník po vychladnutí posypat jen moučkovým cukrem,nebo udělat čokoládovou či citronovou polevu.
    Perník s polevou a kokosem
  5. Já jsem tentokrát perník rozřízla v polovině a potřela domácí rybízovou marmeládou.Vrh perníku polila čokoládovou polevu a posypala kokosem.
    Perník s polevou a kokosem
  6. A takto vypadá perník v řezu.
    Perník s polevou a kokosem
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.