Archiv receptů

postheadericon Perníková bábovka s celozrnnou moukou

Vytisknout recept
Perníková bábovka s celozrnnou moukou
Bábovka vonící po perníčcích a když jí naservírujete s bílým jogurtem a zavařeninou tak se po ní jen zapráší :-)
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 5 minut odstát
Porce
bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 45 minut
Doba nečinnosti 5 minut odstát
Porce
bábovka
Pokyny
  1. Jako první si vyšleháme celé vejce,dva bílky,třtinový cukr a skořicový cukr do pěny.Po té přidáme obě mouky,kypřící prášek do perníku,perníkové koření,olivový olej a cca 3/4 hrnku vlažného mléka.Vyšleháme do hladkého těsta.Pokud bude těsto ještě husté,tak přidáme ještě zbytek mléka z hrnku.
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou
  2. Formu na bábovku si vymažeme olivovým olejem a vysypeme kokosem.Po té vlijeme těsto,ale trochu těsta si ještě necháme v míse a přidáme tři hrstě kokosu a kakao.Promícháme a vlijeme do formy na.Bábovku vložíme do předem předehřáté trouby na 170°C.V mikrovlnné troubě pečeme na 170°C+250W 45 minut a po vypnutí necháme ještě 5 minut stát v troubě.Po té vyndáme formu s bábovkou a necháme vychladit,po té vyklopíme.V klasické troubě pečeme na 180°C 45 minut.Samozřejmě doporučuji vyzkoušet špejlí.Ona se může doba pečení lišit i materiálem formy.Já používám kameninovou jako měly naše babičky :-)
  3. Bábovku je výborné podávat s kvalitním hustým bílým jogurtem a zavařeninou,náramně se to doplňuje.
    Perníková bábovka s celozrnnou moukou
  4. Perníková bábovka s celozrnnou moukou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.