0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x vejce celé
2x bílek
1/2 hrnku třtinový cukr
1/2 balení skořicový cukr
1 hrnek celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 balení kypřící prášek do perníku
1 kv perníkové koření
1/2 hrnku olivový olej
1 hrnek polotučné mléko vlažné
3 pol.lžíce kokos do části těsta nakonec
1 pol.lžíce holandské kakao též až nakonec do části těsta
olivový olej na vymazání formy
kokos na vysypání formy
kvalitní bílý jogurt na servírování
marmeláda dle chuti na servírování

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Perníková bábovka s celozrnnou moukou

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Bábovka vonící po perníčcích a když jí naservírujete s bílým jogurtem a zavařeninou tak se po ní jen zapráší :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 171 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    1

    Jako první si vyšleháme celé vejce,dva bílky,třtinový cukr a skořicový cukr do pěny.Po té přidáme obě mouky,kypřící prášek do perníku,perníkové koření,olivový olej a cca 3/4 hrnku vlažného mléka.Vyšleháme do hladkého těsta.Pokud bude těsto ještě husté,tak přidáme ještě zbytek mléka z hrnku.

    2
    Done

    2

    Formu na bábovku si vymažeme olivovým olejem a vysypeme kokosem.Po té vlijeme těsto,ale trochu těsta si ještě necháme v míse a přidáme tři hrstě kokosu a kakao.Promícháme a vlijeme do formy na.Bábovku vložíme do předem předehřáté trouby na 170°C.V mikrovlnné troubě pečeme na 170°C+250W 45 minut a po vypnutí necháme ještě 5 minut stát v troubě.Po té vyndáme formu s bábovkou a necháme vychladit,po té vyklopíme.V klasické troubě pečeme na 180°C 45 minut.Samozřejmě doporučuji vyzkoušet špejlí.Ona se může doba pečení lišit i materiálem formy.Já používám kameninovou jako měly naše babičky :-)

    3
    Done

    3

    Bábovku je výborné podávat s kvalitním hustým bílým jogurtem a zavařeninou,náramně se to doplňuje.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    next
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    previous
    Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    next
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..