0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 x vejce celé
1/2 hrnku třtinový cukr
1/2 balení skořicový cukr
1 hrnek celozrnná pšeničná mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 balení kypřící prášek do perníku
1 kv perníkové koření
1/2 hrnku olivový olej
1 hrnek polotučné mléko vlažné
3 pol.lžíce kokos do části těsta nakonec
1 pol.lžíce holandské kakao též až nakonec do části těsta
olivový olej na vymazání formy
kokos na vysypání formy
kvalitní bílý jogurt na servírování
marmeláda dle chuti na servírování

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Perníková bábovka s celozrnnou moukou

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Bábovka vonící po perníčcích a když jí naservírujete s bílým jogurtem a zavařeninou tak se po ní jen zapráší :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 93 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    1

    Jako první si vyšleháme celé vejce,dva bílky,třtinový cukr a skořicový cukr do pěny.Po té přidáme obě mouky,kypřící prášek do perníku,perníkové koření,olivový olej a cca 3/4 hrnku vlažného mléka.Vyšleháme do hladkého těsta.Pokud bude těsto ještě husté,tak přidáme ještě zbytek mléka z hrnku.

    2
    Done

    2

    Formu na bábovku si vymažeme olivovým olejem a vysypeme kokosem.Po té vlijeme těsto,ale trochu těsta si ještě necháme v míse a přidáme tři hrstě kokosu a kakao.Promícháme a vlijeme do formy na.Bábovku vložíme do předem předehřáté trouby na 170°C.V mikrovlnné troubě pečeme na 170°C+250W 45 minut a po vypnutí necháme ještě 5 minut stát v troubě.Po té vyndáme formu s bábovkou a necháme vychladit,po té vyklopíme.V klasické troubě pečeme na 180°C 45 minut.Samozřejmě doporučuji vyzkoušet špejlí.Ona se může doba pečení lišit i materiálem formy.Já používám kameninovou jako měly naše babičky :-)

    3
    Done

    3

    Bábovku je výborné podávat s kvalitním hustým bílým jogurtem a zavařeninou,náramně se to doplňuje.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    previous
    Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    next
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    previous
    Houbovka z hlívy ústřičné -tmavá
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem
    next
    Hovězí na cibuli s rozmarýnem

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.