Archiv receptů

postheadericon Rajská omáčka s kuřecím masíčkem

Vytisknout recept
Rajská omáčka s kuřecím masíčkem
Oblíbená nejen u dětí.
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 1h10 min.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 min.
Doba vaření 1h10 min.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Z kuřecích stehen si sundáme kůži a opláchneme vodou.Do hrnce si nalijeme vroucí vodu,kterou jsme si uvařili v rychlovarné konvici a vložíme stehna do vroucí vody.Přidáme sůl,podravku a 1 bobkový list.Vaříme v tlakovém hrnci 30 minut.Pokud budete vařit v normálním hrnci,počítejte s 1 hodinou varu.
    Kuřecí rajská
  2. Když máme masíčko měkké,tak ho vyndáme z vývaru a ten přecedíme,abychom měli čistý vývar.
    Kuřecí rajská
  3. Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme mletou skořici.Zamícháme s cibulkou a podlijeme trochou vývaru.Teď přidáme kečup,nové koření,bobkový list a papriky zbavené jadřinců.Zalijeme zbytkem vývaru.
    Kuřecí rajská
  4. Vaříme 30 minut,aby byly papriky měkké.Mezi tím si obereme maso z uvařených stehen.
    Kuřecí rajská
  5. Rozmícháme si 150 ml studené vody + 2 polévkové lžíce celozrnné mouky a vlijeme do vroucí omáčky.Vléváme postupně,může se stát že celé množství mouky s vodou nebude potřeba.Pak omáčku ještě povaříme 5 minut.Omáčku ochutnáme a popřípadě dosolíme či přidáme trochu cukru.
    Kuřecí rajská
  6. Omáčku podáváme s bezvaječnými těstovinami,nebo s celozrnným knedlíkem.
    Kuřecí rajská
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.