Archiv receptů

postheadericon Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka

Vytisknout recept
Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
Výborná kuřecí roláda doplněná šťouchanými brambory s vůní komína
Doba přípravy 1 hodinu
Doba vaření 1,30 hodiny
Porce
plátků
Doba přípravy 1 hodinu
Doba vaření 1,30 hodiny
Porce
plátků
Pokyny
  1. Jako první si připravíme špenát,aby nám vychladl,než si vykostíme kuře.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme sůl.Když máme cibulku zlatavou,tak přisypeme mrazený listový špenát a podlijeme trochou vody a přidáme lžičku podravky.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  2. Špenát přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 5 minut.Po té pokličku sundáme a dusíme cca 10 minut než zmizí voda.Pak dáme špenát vychladit.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  3. Nyní si vykostíme kuře.Jako první kuře rozřízneme mezi prsy a hrudní kost rozstříhneme nůžkami na kuře.Pak nožem oddělíme prsa od hrudního koše podle obrázku.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  4. Pak rozřízneme stehna po celé vnitřní délce a opatrně nožem obřežeme kost a stehýnka stáhneme.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  5. Pak už stačí jen podél páteře opatrně odřezávat .
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  6. Jako poslední odřízneme křidýlka.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  7. Plát si rozložíme na potravinářskou fólii kůží nahoru a tu opatrně stáhneme.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  8. Pak maso urovnáme aby se dotýkalo a z prsíček odřízneme plátky a přikryjeme díry.Pak přes igelitový sáček pořádně naklepeme.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  9. Plát osolíme a poklademe velké pláty šunky.Rozložíme vychladlý špenát a rozložíme pokrájenou mozzarelu.Pak roládu smotáme pomocí potravinářské fólie.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  10. Roládu převážeme provázkem.Osolíme a posypeme kořením na kuře.Do pekáčku na dno si nakrájíme cibuli na kolečka.Na cibuli položíme roládu.Pokud připravujete den předem,tak nyní dáme roládu do chladna.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  11. Roládu před pečením podlijeme vodou a dáme péct přikryté na 170°C +440W hodinu a půl v mikrovlnné troubě a v klasické na 180°C hodinu a půl.Asi po hodině zkontrolujeme jestli je roláda dostatečně podlitá.Před krájením rolády je nutné jí nechat alespon hodinu schladnout,aby nám při krájení špenát nevytékal.Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku,rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a zredukujeme na ohni.Popřípadě osolíme.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  12. Na šťouchané brambory si dáme vařit oloupané a na kousky nakrájené brambory.Vodu osolíme a vaříme do změknutí brambor.Když máme brambory měkké,tak slijeme vodu a brambory vidličkou rozšťoucháme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když máme cibulku zlatavou,tak na pánev přidáme brambory.Pořádně promícháme s cibulkou.Pak opékáme za pomalého promíchávání cca 15 minut,aby brambory dostaly kominický šmak :-)
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
  13. Roládu podáváme se šťouchanými brambory,bramborovou kaší,nebo jen bramborem a trochou šťávičky.
    Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.