• Úvod
  • Hlavní jídla
  • Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1,8 kg kuře
1 x cibule na špenát
olivový olej
1/2 kv sůl do oleje
1 1/2 balení mražený listový špenát Nowaco 400g
1 kv podravka
1 x mozzarella light
100 g šunka větší plátky
1 x cibule pod roládu
sůl na roládu
koření kuře 7 bylin Vitana

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná kuřecí roláda doplněná šťouchanými brambory s vůní komína

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 236 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si připravíme špenát,aby nám vychladl,než si vykostíme kuře.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme sůl.Když máme cibulku zlatavou,tak přisypeme mrazený listový špenát a podlijeme trochou vody a přidáme lžičku podravky.
    Špenát přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 5 minut.Po té pokličku sundáme a dusíme cca 10 minut než zmizí voda.Pak dáme špenát vychladit.

    2
    Done

    Nyní si vykostíme kuře.Jako první kuře rozřízneme mezi prsy a hrudní kost rozstříhneme nůžkami na kuře.Pak nožem oddělíme prsa od hrudního koše podle obrázku.

    3
    Done

    Pak rozřízneme stehna po celé vnitřní délce a opatrně nožem obřežeme kost a stehýnka stáhneme.

    4
    Done

    Pak už stačí jen podél páteře opatrně odřezávat .

    5
    Done

    Jako poslední odřízneme křidýlka.

    6
    Done

    Plát si rozložíme na potravinářskou fólii kůží nahoru a tu opatrně stáhneme.
    Pak maso urovnáme aby se dotýkalo a z prsíček odřízneme plátky a přikryjeme díry.Pak přes igelitový sáček pořádně naklepeme.

    7
    Done

    Plát osolíme a poklademe velké pláty šunky.Rozložíme vychladlý špenát a rozložíme pokrájenou mozzarelu.Pak roládu smotáme pomocí potravinářské fólie.

    8
    Done

    Roládu převážeme provázkem.Osolíme a posypeme kořením na kuře.Do pekáčku na dno si nakrájíme cibuli na kolečka.Na cibuli položíme roládu.Pokud připravujete den předem,tak nyní dáme roládu do chladna.
    Roládu před pečením podlijeme vodou a dáme péct přikryté na 170°C +440W hodinu a půl v mikrovlnné troubě a v klasické na 180°C hodinu a půl.Asi po hodině zkontrolujeme jestli je roláda dostatečně podlitá.Před krájením rolády je nutné jí nechat alespoň hodinu schladnout,aby nám při krájení špenát nevytékal.Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku,rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a zredukujeme na ohni.Popřípadě osolíme.

    9
    Done

    Na šťouchané brambory si dáme vařit oloupané a na kousky nakrájené brambory.Vodu osolíme a vaříme do změknutí brambor.Když máme brambory měkké,tak slijeme vodu a brambory vidličkou rozšťoucháme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když máme cibulku zlatavou,tak na pánev přidáme brambory.Pořádně promícháme s cibulkou.Pak opékáme za pomalého promíchávání cca 15 minut,aby brambory dostaly kominický šmak :-)

    10
    Done

    Roládu podáváme se šťouchanými brambory,bramborovou kaší,nebo jen bramborem a trochou šťávičky.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    previous
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    next
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    previous
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    next
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.