0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
2 x hlava z kapra vývar
1 x porce z kapra nebo file vývar
2 x cibule vývar
1 x petržel vývar
1/2 celer menší vývar
2 x mrkev vývar
10 x nové koření celé vývar
10 x pepř celý vývar
3 kv sůl vývar
2,5 litru studená voda vývar
1 pol.lžíce rama jíška
2 pol.lžíce olivový olej jíška
3 pol.lžíce žitná mouka jíška
0,5 litru horká voda
1 x mrkev na hrubo na hrubo nastrouhat
1/4 celer menší na hrubo nastrouhat
1/4 petržel na hrubo nastrouhat
jikry
4 x nové koření celé
4 x pepř celý
1 kv sůl
mlíčí
4 x nové koření celé
4 x pepř celý
2 kv sůl
1 pol.lžíce ocet

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rybí polévka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tradiční Česká Vánoční polévka ta pravá :-)

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 66 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Jako první si připravíme rybí vývar.Zeleninu která je určena na vývar si očistíme a nakrájíme na větší kusy.Cibule rozkrojíme na poloviny.Přidáme 10 kuliček nového koření a celého pepře.Tři kávové lžičky soli a přidáme 2,5 litru studené vody.Kapří hlavy pořádně omyjeme a odstraníme žábry.Hlavy vložíme do studené vody k zelenině.přidáme ještě porci kapra,nebo kostičku filé.Dáme vařit na 45 minut.Z počátku vaření odebíráme z vrchu vývaru hnědou pěnu.

2
Done

Po 45 minutách vývar přecedíme přes jemné síto,nebo plátýnko,aby se zachytily veškeré kostičky z ryby.Zeleninu vyhodíme.

3
Done

Nyní si připravíme jíšku z polévkové lžíce ramy,dvou pol.lžic olivového oleje a třech polévkových lžic žitné mouky.Zasmaženou jíšku zalijeme scezeným vývarem z hlav a přidáme 0,5 litru horké vody.Mrkev,kousek celeru a čtvrtku pertžele si nastrouháme na hrubo a přidáme do polévky.Vaříme 30 minut.Po 15 minutách přidáme obrané maso.

4
Done

Než nám změkne zelenina v polévce,tak si připravíme jikry a mlíčí.Na jikry si dáme do malého kastrůlku s vodou 4 kuličky nového koření a celého pepře.Přidáme kávovou lžičku soli a přivedeme k varu,pak vložíme opláchnuté a očištěné jikry.Povaříme 5 minut.Pak jikry scedíme,vložíme zpět do kastrůlku ve kterém se vařily a přilijeme dvě naběračky polévky.Vidličkou rozšleháme a vlijeme do polévky.

5
Done

Na mlíčí si také připravíme malý kastrůlek s vodou,přidáme 4 kuličky nového koření a celého pepře,dvě kávové lžičky soli a polévkovou lžíci octa.Přivedeme k varu a vložíme omyté a očištěné mlíčí.Vaříme 5 minut.Pak scedíme a uvařené mlíčí nakrájíme na malé kousky.Vložíme do polévky.

6
Done

Do polévky přidáme trochu petrželky a necháme jen přejít varem.Odebereme stranou jen tolik polévky,kolik budeme hned servírovat.Zbytek doporučuji vychladit v umyvadle se studenou vodou za častého míchání.Takto vychlazená polévka vydrží déle.Když necháte polévku vychladit jen tak,třeba i na chodbě,tak se na povrchu vytvoří hustý škraloup který polévku uzavře a teplota se bude špatně dostávat z polévky.

7
Done

Polévku můžete podávat s krutónky z pečiva,nebo jen tak

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Zobrazení receptu

Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
Zapečené brambory s kapustou
previous
Zapečené brambory s kapustou
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
next
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
Zapečené brambory s kapustou
previous
Zapečené brambory s kapustou
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík
next
Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík

Přidejte svůj komentář

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

zithromax for strep throat

over the counter viagra

female pill