Archiv receptů

postheadericon Rybí polévka

Vytisknout recept
Rybí polévka
Tradiční delší postup vaření polévky,ale o to je polévka chuťově lepší :-)
Doba přípravy 45 min
Doba vaření 90 min
Porce
porcí
Suroviny
Doba přípravy 45 min
Doba vaření 90 min
Porce
porcí
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si připravíme rybí vývar.Zeleninu která je určena na vývar si očistíme a nakrájíme na větší kusy.Cibule rozkrojíme na poloviny.Přidáme 10 kuliček nového koření a celého pepře.Tři kávové lžičky soli a přidáme 2,5 litru studené vody.Kapří hlavy pořádně omyjeme a odstraníme žábry.Hlavy vložíme do studené vody k zelenině.přidáme ještě porci kapra,nebo kostičku filé.Dáme vařit na 45 minut.Z počátku vaření odebíráme z vrchu vývaru hnědou pěnu.
    Rybí polévka
  2. Po 45 minutách vývar přecedíme přes jemné síto,nebo plátýnko,aby se zachytily veškeré kostičky z ryby.Zeleninu vyhodíme.
    Rybí polévka
  3. Nyní si připravíme jíšku z polévkové lžíce ramy,dvou pol.lžic olivového oleje a třech polévkových lžic žitné mouky.Zasmaženou jíšku zalijeme scezeným vývarem z hlav a přidáme 0,5 litru horké vody.Mrkev,kousek celeru a čtvrtku pertžele si nastrouháme na hrubo a přidáme do polévky.Vaříme 30 minut.Po 15 minutách přidáme obrané maso.
    Rybí polévka
  4. Než nám změkne zelenina v polévce,tak si připravíme jikry a mlíčí.Na jikry si dáme do malého kastrůlku s vodou 4 kuličky nového koření a celého pepře.Přidáme kávovou lžičku soli a přivedeme k varu,pak vložíme opláchnuté a očištěné jikry.Povaříme 5 minut.Pak jikry scedíme,vložíme zpět do kastrůlku ve kterém se vařily a přilijeme dvě naběračky polévky.Vidličkou rozšleháme a vlijeme do polévky.
    Rybí polévka
  5. Na mlíčí si také připravíme malý kastrůlek s vodou,přidáme 4 kuličky nového koření a celého pepře,dvě kávové lžičky soli a polévkovou lžíci octa.Přivedeme k varu a vložíme omyté a očištěné mlíčí.Vaříme 5 minut.Pak scedíme a uvařené mlíčí nakrájíme na malé kousky.Vložíme do polévky.
    Rybí polévka
  6. Do polévky přidáme trochu petrželky a necháme jen přejít varem.Odebereme stranou jen tolik polévky,kolik budeme hned servírovat.Zbytek doporučuji vychladit v umyvadle se studenou vodou za častého míchání.Takto vychlazená polévka vydrží déle.Když necháte polévku vychladit jen tak,třeba i na chodbě,tak se na povrchu vytvoří hustý škraloup který polévku uzavře a teplota se bude špatně dostávat z polévky.
    Rybí polévka
  7. Polévku můžete podávat s krutónky z pečiva,nebo jen tak
    Rybí polévka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.