Archiv receptů

postheadericon Segedínský guláš

Vytisknout recept
Segedínský guláš
Stačí malá úprava surovin a máme tu výborný Segedín pro mne v lepší verzi :-)
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hod.
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 min.
Doba vaření 1 hod.
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si maso očistíme,aby nám zůstalo jen libové masíčko.To si poté nakrájíme na kostky.Cibuli si nakrájíme nadrobno a na trošce olivového oleje ji osmažíme,aby měla zlatavou barvu.Pak přidáme maso a necháme ho,aby se krásně zatáhlo.Když máme maso opečené,přidáme 1 polévkovou lžíci sladké papriky,lehce zapražíme a zalijeme trochou vody (pro začátečníky-pozor,nenechat papriku dlouho pražit,protože by zhořkla) .Pak přidáme kysané zelí,lžičku kmínu,pět kuliček nového koření a pět kuliček celého pepře,sůl a bujon.
    Segedín
  2. Vše zalijeme vodou a dáme vařit.Doporučuji tlakový hrnec,je to rychlé.V tlakovém hrnci vaříme cca 40 minut.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě a to 190°C + 440 W 45 minut.
    Segedín
  3. Když máme maso měkké,tak zahustíme jíškou.Kdo nemá rád,nebo nechce použít kupovanou jíšku,tak doporučuji rozkvrdlat Špaldovou mouku s vodou a zahustit tím.Pak přilijeme polévkovou lžíci smetany,necháme přejít varem.
    Segedín
  4. U nás je tradicí podávat s knedlíkem.Doporučuji Špaldové či Žitné knedlíky.V Maďarsku,což je kolébka Segedínského guláše,dostanete jako přílohu brambory.
    Segedín
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.