0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
650 g libové vepřové maso
2 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 pol.lžíce sladká paprika mletá
500 g kysané zelí
5 x nové koření celé
5 x pepř celý
1 kv kmín drcený
1 x masox nebo natur bujon
1,25 litru voda
tmavá jíška Knorr nebo žitná mouka s vodou
1 pol.lžíce smetana 12%

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Segedínský guláš

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Stačí malá úprava surovin a máme tu výborný Segedín, pro mne v chutnější verzi :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 125 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si maso očistíme,aby nám zůstalo jen libové masíčko.To si poté nakrájíme na kostky.Cibuli si nakrájíme na drobno a na trošce olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli ji osmažíme,aby měla zlatavou barvu.Pak přidáme maso a necháme ho,aby se krásně zatáhlo.Když máme maso opečené,přidáme 1 polévkovou lžíci sladké papriky,lehce zapražíme a zalijeme trochou vody (pro začátečníky-pozor,nenechat papriku dlouho pražit,protože by zhořkla) .Pak přidáme kysané zelí,lžičku kmínu,pět kuliček nového koření a pět kuliček celého pepře a bujon.

    2
    Done

    Vše zalijeme 1,25 l vody a dáme vařit.Doporučuji tlakový hrnec,je to rychlé.V tlakovém hrnci vaříme 40 minut.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě a to 190°C + 440 W 45 minut.V klasickém hrnci cca 1,5 hodiny s tím že budete muset přidat vodu.

    3
    Done

    Když máme maso měkké,tak zahustíme tmavou jíškou.Kdo nemá rád,nebo nechce použít kupovanou jíšku,tak doporučuji rozkvrdlat žitnou mouku s vodou a zahustit tím.Povaříme 5 minut.Pak přilijeme polévkovou lžíci smetany a popřípadě dochutíme solí.

    4
    Done

    U nás je tradicí podávat s houskovým knedlíkem.Doporučuji Špaldové či Žitné knedlíky.V Maďarsku,což je kolébka Segedínského guláše,dostanete jako přílohu brambory.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill