0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
650 g libové vepřové maso
2 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
1 pol.lžíce sladká paprika mletá
500 g kysané zelí
5 x nové koření celé
5 x pepř celý
1 kv kmín drcený
1 x masox nebo natur bujon
1,25 litru voda
tmavá jíška Knorr nebo žitná mouka s vodou
1 pol.lžíce smetana 12%

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Segedínský guláš

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Stačí malá úprava surovin a máme tu výborný Segedín, pro mne v chutnější verzi :-)

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 10 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si maso očistíme,aby nám zůstalo jen libové masíčko.To si poté nakrájíme na kostky.Cibuli si nakrájíme na drobno a na trošce olivového oleje do kterého přidáme 1 kv soli ji osmažíme,aby měla zlatavou barvu.Pak přidáme maso a necháme ho,aby se krásně zatáhlo.Když máme maso opečené,přidáme 1 polévkovou lžíci sladké papriky,lehce zapražíme a zalijeme trochou vody (pro začátečníky-pozor,nenechat papriku dlouho pražit,protože by zhořkla) .Pak přidáme kysané zelí,lžičku kmínu,pět kuliček nového koření a pět kuliček celého pepře a bujon.

    2
    Done

    Vše zalijeme 1,25 l vody a dáme vařit.Doporučuji tlakový hrnec,je to rychlé.V tlakovém hrnci vaříme 40 minut.Také můžeme vařit v mikrovlnné troubě a to 190°C + 440 W 45 minut.V klasickém hrnci cca 1,5 hodiny s tím že budete muset přidat vodu.

    3
    Done

    Když máme maso měkké,tak zahustíme tmavou jíškou.Kdo nemá rád,nebo nechce použít kupovanou jíšku,tak doporučuji rozkvrdlat žitnou mouku s vodou a zahustit tím.Povaříme 5 minut.Pak přilijeme polévkovou lžíci smetany a popřípadě dochutíme solí.

    4
    Done

    U nás je tradicí podávat s houskovým knedlíkem.Doporučuji Špaldové či Žitné knedlíky.V Maďarsku,což je kolébka Segedínského guláše,dostanete jako přílohu brambory.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama
    Perník s polevou a kokosem
    previous
    Perník s čokoládovou polevou a kokosem
    kapustové karbanátky
    next
    Kapustové karbanátky s houbama

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.