0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 x cibule
1 hrnek sušené houby
olivový olej
1/4 kv drcený kmín
1/4 kv sůl
pepř
1 balení brokolice mražená
1 x cuketa malá
1 x houska
5 pol.lžic polotučné mléko na namočení housky
2 kv podravka
pepř
5 pol.lžic celozrnná strouhanka
1/2 balení listové těsto

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slaný koláč -brokolicový s houbami

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborný koláč,který lze podávat za studena jako dezert,nebo čerstvě upečený třeba k večeři.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 87 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když je cibulka zlatavá tak přidáme hrnek sušených opláchnutých hub.Přidáme drcený kmín,pepř a sůl.Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou 15 minut.Před koncem pokličku sundáme,aby se nám odpařila zbylá voda.Pak necháme houby schladnout.

    2
    Done

    Než se nám houby podusí,tak si necháme přejít varem brokolici.Vodu trochu osolíme a vsypeme mraženou brokolici.Když se začne vařit,tak hned sundáme z plamene,slijeme a propláchneme ledovou vodou,aby se nám zachovala krásná barva.Brokolici necháme okapat.Pár kousků si dáme stranou,abychom měli na ozdobu.

    3
    Done

    Malou cuketu si nastrouháme i se slupkou na hrubo.Pokud máte jen velkou cuketu,tak tu předem oloupejte.

    4
    Done

    Nyní si smícháme brokolici,kterou nakrájíme na menší kousky,cuketu a houby.Pak přidáme housku,kterou jsme si nakrájeli na plátky,namočili do mléka a dobře vyždímali.Dále přidáme podravku,pepř a cca 5 polévkových lžic celozrnné strouhanky.Vše dobře promícháme a ochutnáme jestli je směs dostatečně slaná.
    Polovinu listového těsta si vyválíme a vyložíme s ním formu na koláč.

    5
    Done

    Směsí naplníme formu s listovým těstem a ozdobíme kousky brokolice,kterou jsme si dali po uvaření stranou.Dále můžeme ze zbytků listového těsta vykrájet ozdobičky.Koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 35 minut.
    Koláč je výborný jak studený,tak i podávaný rovnou po upečení :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Krkonošská drožďová polévka
    previous
    Krkonošská drožďová polévka
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
    next
    Slaný koláč – špenátovo sýrový
    Krkonošská drožďová polévka
    previous
    Krkonošská drožďová polévka
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
    next
    Slaný koláč – špenátovo sýrový

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.