0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 x cibule
1 hrnek sušené houby
olivový olej
1/4 kv drcený kmín
1/4 kv sůl
pepř
1 balení brokolice mražená
1 x cuketa malá
1 x houska
5 pol.lžic polotučné mléko na namočení housky
2 kv podravka
pepř
5 pol.lžic celozrnná strouhanka
1/2 balení listové těsto

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Slaný koláč -brokolicový s houbami

,,Ajiny recepty" I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborný koláč,který lze podávat za studena jako dezert,nebo čerstvě upečený třeba k večeři.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 79 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když je cibulka zlatavá tak přidáme hrnek sušených opláchnutých hub.Přidáme drcený kmín,pepř a sůl.Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou 15 minut.Před koncem pokličku sundáme,aby se nám odpařila zbylá voda.Pak necháme houby schladnout.

    2
    Done

    Než se nám houby podusí,tak si necháme přejít varem brokolici.Vodu trochu osolíme a vsypeme mraženou brokolici.Když se začne vařit,tak hned sundáme z plamene,slijeme a propláchneme ledovou vodou,aby se nám zachovala krásná barva.Brokolici necháme okapat.Pár kousků si dáme stranou,abychom měli na ozdobu.

    3
    Done

    Malou cuketu si nastrouháme i se slupkou na hrubo.Pokud máte jen velkou cuketu,tak tu předem oloupejte.

    4
    Done

    Nyní si smícháme brokolici,kterou nakrájíme na menší kousky,cuketu a houby.Pak přidáme housku,kterou jsme si nakrájeli na plátky,namočili do mléka a dobře vyždímali.Dále přidáme podravku,pepř a cca 5 polévkových lžic celozrnné strouhanky.Vše dobře promícháme a ochutnáme jestli je směs dostatečně slaná.
    Polovinu listového těsta si vyválíme a vyložíme s ním formu na koláč.

    5
    Done

    Směsí naplníme formu s listovým těstem a ozdobíme kousky brokolice,kterou jsme si dali po uvaření stranou.Dále můžeme ze zbytků listového těsta vykrájet ozdobičky.Koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 35 minut.
    Koláč je výborný jak studený,tak i podávaný rovnou po upečení :-)

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Krkonošská drožďová polévka
    previous
    Krkonošská drožďová polévka
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
    next
    Slaný koláč – špenátovo sýrový
    Krkonošská drožďová polévka
    previous
    Krkonošská drožďová polévka
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
    next
    Slaný koláč – špenátovo sýrový

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill