Archiv receptů

postheadericon Slaný koláč – špenátovo sýrový

Vytisknout recept
Slaný koláč - špenátovo sýrový
Výborný slaný koláč,který se hodí jako dezert i hlavní jídlo
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
koláč
Suroviny
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
koláč
Suroviny
Pokyny
  1. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme špenát,který si necháme předem trochu rozmrazit.Špenát můžeme trochu podlít vodou,aby se nám cibulka nepálila než se špenát úplně rozmrazí. Přidáme podravku a pomalu špenát dusíme pod pokličkou cca 15 minut než bude měkký.Ke konci dušení sundáme pokličku,aby se vydusila voda,která tam zbyla.
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
  2. Polovinu listového těsta vyválíme a dáme si do formy na koláč.
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
  3. Do kastrůlku si odměříme polévkovou lžíci olivového oleje a polévkovou lžíci margarínu.Když se nám margarín rozpustí,tak přidáme dvě polévkové lžíce žitné mouky.Umícháme si hustší jíšku.Cca po 4 -5 minutách nám začně jíška zlátnout,tak jí zalijeme mlékem.Opepříme osolíme a povaříme 10 minut.Nezapomínáme míchat,aby se nám omáčka nepřipálila.Pak přidáme nastrouhaný nízkotučný sýr a po rozpuštěný sýru přimícháme špenát.
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
  4. Hotovou sýrovou směs vlijeme do připravené formy s listovým těstem.Vrh koláče zdobíme dle vlastní fantazie.Já použila cherry rajčátko do středu a dokola rolky z šunky.Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35 minut
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
  5. Koláč podáváme studený jako dezert a teplý ho můžeme podávat třeba k večeři.
    Slaný koláč - špenátovo sýrový
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.