Archiv receptů

postheadericon Špaldová bábovka

Vytisknout recept
Špaldová bábovka
Výborná bábovka z celozrnné mouky
Pokyny
  1. Jako první si v míse ušleháme třtinový cukr,celé vejce,dva bílky a dvě polévkové lžíce vlažné vody.Mícháme do pěny než se cukr rozpustí.
    Špaldová bábovka
  2. Pak přidáme do mísy špaldovou a polohrubou mouku,olivový olej,kypřící prášek a zalijeme vlažným mlékem.Nevléváme hned celý hrnek dolít můžeme až po smíchání.Někdy stačí jen 3/4 hrnku mléka.Záleží na kvalitě mouky.Vše umixujeme a pak přidáme trochu citronové kůry,nebo trochu skořice.Kdo jak má rád :-) a popřípadě ještě vlijeme zbytek mléka z hrnku.Dobře promícháme.
    Špaldová bábovka
  3. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C+250W 40 minut v mikrovlnné troubě a v klasické 180°C 40 minut.Upečení raději vyzkoušíme špejlí.
    Špaldová bábovka
  4. Po vychladnutí bábovku posypeme třtinovým moučkovým cukrem.Na obrázku to není moc vidět,protože je cukr stejně hnědý jako bábovka,ale to nevadí,hlavní je že je to zdravější :-) :-)
    Špaldová bábovka
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.