0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
2 hrnky špaldová mouka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
1 x celozrnná houska
1 x bílek
3/4 kostky droždí
1 špetka sůl

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špaldové houskové knedlíky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Houskové knedlíky ze špaldové mouky

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 1 019 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Nejprve si smícháme mouky dohromady a důkladně promícháme.Přidáme droždí,bílek a špetku soli.Pak přiléváme vodu,ale nevlévejte hned celý hrnek,pomalu promíchávejte těsto a popřípadě přilijte vodu.Kdyby jste to přeci jen přehnali,nezoufejte,přidejte trochu mouky a promíchejte,aby se těsto nelepilo na stěny mísy.Pak přidejte housku nakrájenou na malé kostičky a znovu propracujte.Mísu přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout.

    2
    Done

    Když máme těsto vykynuté,tak si ho rozdělíme na dvě poloviny.Každou ještě důkladně propracujte a vytvořte dva válečky.Přikryjte utěrkou a dejte si vařit vodu do hrnce.

    3
    Done

    Jestli máte problém s tím že vám knedlíky při vaření prasknou,tak je zabalte do utěrky či plátýnka,nechte knedlíku nějakou vůli,aby mohl ještě nakynout,konce uvažte provázkem a dejte vařit.

    4
    Done

    Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut,pak knedlíky v hrnci obraťte a vařte dalších 10 minut.Pak knedlíky vyndejte,propíchejte párátkem,aby mohla pára ven a rozkrojte nití knedlík v půlce a přesvědčte se že je uvařený.Knedlíky lze také vařit na páře.V tom případě se knedlíky neobrací a vaří se cca 25 až 30 minut.Doporučuji po 25 minutách jeden vyndat,rozkrojit a pokud v prostřed není knedlík vařený,tak vrátit do páry pod pokličku a vařit ještě pět minut.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Kuřecí řízek v celozrnném obalu
    previous
    Celozrnný kuřecí řízek
    next
    Mozeček bez vajec
    Kuřecí řízek v celozrnném obalu
    previous
    Celozrnný kuřecí řízek
    next
    Mozeček bez vajec

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.