0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x cibule menší
1 pol.lžíce rama
2 pol.lžíce olivový olej
5 pol.lžic celozrnná mouka
1 litr polotučné mléko
0,5 litru voda
1 x listový špenát řezaný Dione 400g Kaufland
2 kv podravka
2 kv sůl

Špenátová polévka řezaná

Na tuto špenátovou polévku se používá listový špenát řezaný. Tím vznikne úžasná kombinace bílé krémové polévky s kousky špenátu.Chuťově je naprosto fantastická :-)

Features:
  • polévka

Ingredients

Directions

Share
(Visited 91 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na jednu polévkovou lžíci Ramy a dvě polévkové lžíce olivového oleje.Když je cibulka zlatavá, tak přidáme pět polévkových lžic celozrnné mouky a zapražíme jíšku.Pražíme cca dvě minuty a zalijeme litrem polotučného mléka a půl litrem vody. Špenát předem nerozmrazujeme.Kostku špenátu v obalu dáme pod kohoutek a pustíme vlažnou vodu, tím se nám krásně obal uvolní.Vrch obalu odstřihneme a špenát vytlačíme na prkýnko kde ho pomocí tlustého nože a paličky na maso rozsekáme na menší kousky.Ty pak vhodíme do polévky.Přidáme dvě lžičky podravky ,soli a přivedeme k varu , ale hlídáme aby nám polévka neutekla z hrnce :-) Pak vaříme na mírném stupni bez pokličky za občasného zamíchání 10 minut.

2
Done

Polévka je naprosto vynikající, hodí se i jako večeře na Italský způsob ,, s bagetkou a sklenkou bílého vína" :-D

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

previous
Cihlářská kachna
next
Hokaido karbanátky s divokou rýží
previous
Cihlářská kachna
next
Hokaido karbanátky s divokou rýží

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..