0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1/2 litru polotučné mléko
3 pol.lžíce flora
1 špetka sůl
1a 3/4 hrnku hrubá mouka 350 g
cca 50 kusů švestky
mák mletý servírování
moučkový cukr třtinový servírování
flora servírování

Švestkáče z odpalovaného těsta

Švestkáče patří mězi oblíbené knedlíky v sezóně švestek.Já mám ráda švestkáče z odpalovaného těsta.Receptů na toto těsto je mnoho,ale já jsem objevila ve velmi staré kuchařce recept na odpalované těsto chudých chalupníků ,no a světe div se,, v jednoduchosti je krása a chuť :-) ''

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 59 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si v půl litru polotučného mléka rozpustíme tři polévkové lžíce Flory ,nebo Ramy.Přidáme špetku soli.

    2
    Done

    Když máme margarín rozpuštěný,tak začneme přidávat odměřenou hrubou mouku.Těsto ztuhne a pořád se ho snažte vařečkou oddělovat a převracet po hrnci.Až vznikne jednotné těsto,které není přilepené k hrnci,těsto se odpálilo :-) .Těsto dejte do misky a někam kde vychladne.Když máme těsto studené,nemusí být vyloženě z ledničky,hlavně aby mělo pokojovou teplotu a těsto nebylo teplé,tak zapracujeme jeden bílek.Vynikne krásné jemné a vláčné těsto,které se nelepí a snadno se s ním pracuje.

    3
    Done

    Já si z těsta utrhuji kousky velikosti švestky,udělám kuličku,rozplácnu,vložím švestku a těsto umačkám a válím v dlani,tím těsto rozválím dokola po švestce.Těsta by mělo být jen tolik,aby byla švestka tak tak zabalená :-) Když máme knedlíky připravené,tak vhodíme do vroucí vody ,opatrně promícháme vařečkou a pak jakmile knedlíky vyplavou nahoru,jsou hotové a vyndáme sítkem na talíř,necháme lehce odkapat a dáme do mísy kde udržíme knedlíky v teple.Nejlépe zabalit hrnec s knedlíky do utěrky a šup s ním do peřin jako to dělala babička :-D .Na servírování si rozpustíme v kastrůlku Floru či Ramu.V misce si smícháme mletý mák s moučkovým třtinovým cukrem.Poměr podle vaší chuti.

    4
    Done

    Švestkáče podáváme nejlépe posypané mletým mákem s cukrem a polité rozpuštěným margarínem.Jako ozdobu lze 12% zakysanou smetanu.Dají se také podávat s tvrdým tvarohem zasypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslíčkem ( Ramou ).Ale mák je asi nejlepší kombinace :-D .

    5
    Done

    Recept je na cca 50 kusů podle velikosti švestek.
    Recept na cca 100 kusů - 1l mléka ,1 špetka soli ,80 g ramy ,700 g hrubé mouky ,3 x bílek.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Cuketový dort vanilkový nepečený
    next
    Lečo se sojovým párkem
    previous
    Cuketový dort vanilkový nepečený
    next
    Lečo se sojovým párkem