Archiv receptů

postheadericon Vegetariánský lusk v rajské omáčce

Vytisknout recept
Vegetariánský lusk v rajské omáčce
Paprikový lusk bez masa,výborné pro vegetariány,ale i pro masožravce :-)
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 40 min
Porce
lusků
Suroviny
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 40 min
Porce
lusků
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si připravíme rýži a kuskus.Rýži si dáme vařit do osolené vody na 10 minut.Kuskus připravíme dle návodu 1:2,takže 50g kuskusu + 100ml horké vody.Necháme bobtnat pod pokličkou 10 minut.
    Lusk v rajské
  2. V míse si smícháme rýži,kuskus,bílek,cibulku nakrájenou na jemno,cuketku nastrouhanou,3pl.kečupu a všechno koření.Promícháme a přidáme cca 4 polévkové lžíce strouhanky.
    Lusk v rajské
  3. Papriky omyjeme a zbavíme jadřinců.Pak je plníme připravenou směsí.Aby jste náplň dostali až do špičky papriky,použijte druhý konec vařečky.Ale opatrně,ať vám lusk nepraskne.
    Lusk v rajské
  4. Ted si připravíme základ na omáčku.Cibulku si nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji do kterého přidáme kávovou lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou,přidáme 3/4 kávové lžičky mleté skořice.Lehce osmahneme a hned zalijeme trochou vody,aby se nám skořice nepřipálila.Přidáme papriky, kečup,nové koření,bobkový list,bujon a zalijeme vodou cca 1,5 až 2 litry vody.
    Lusk v rajské
  5. Omáčku vaříme na mírném plameni 30 minut.
    Lusk v rajské
  6. Po 30ti minutách lusky opatrně vyndáme z omáčky a tu zahustíme.Rozšleháme si celozrnnou mouku ve studené vodě a vlijeme do vroucí omáčky.Povaříme 5 minut.Pokud je potřeba,tak omáčku dosolíme.Pak vrátíme lusky a máme hotovo.
    Lusk v rajské
  7. Lusk v rajské
  8. Vegetariánský lusk v rajské omáčce podáváme s bezvaječnými těstovinami,nebo celozrnným houskovým knedlíkem.
    Lusk s rajskou omáčkou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.