Archiv receptů

postheadericon Velikonoční jídáše s celozrnnou moukou

Vytisknout recept
Velikonoční jídáše s celozrnnou moukou
Výborné,nadýchané a jemné jídášky i při použití celozrnné mouky.
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Doba nečinnosti 1,30h kynutí
Porce
jídášů
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Doba nečinnosti 1,30h kynutí
Porce
jídášů
Pokyny
  1. Jako první si připravíme kvásek.Do mističky si dáme tři polévkové lžíce vlahého mléka,dvě kávové lžičky třtinového cukru a 3/4 kostky droždí dobře rozmícháme a dáme na teplé místo vzejít.Sypké směsi si smícháme v míse,ve středu uděláme důlek a přidáme celé vejce,bílek,rum,rozpuštěnou ramu a vlahé mléko.Nakonec vzešlí kvásek.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  2. Vše smícháme ve vláčné a jemné těsto.Těsto bude trochu řidší ale tak to má být.Přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo cca 45 - 1 hod.Po vykynutí si hodně pomoučníme vál,vysypeme těsto a zpracujeme pomocí další hladké mouky ve vláčné těsto.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pak na malé kousky,každý vyválíme a rukama vytahujeme v dlouhý váleček,který pak smotáme v jídášek.Z poloviny těsta můžeme vytvořit jeden mazaneček.Přikryjeme utěrkou a necháme opět kynout cca 30 až 45 minut.Po té pomažeme bílkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C 30 minut.Pokud pečeme mazanec,tak ho posypeme oříškama před pečením.
    Mazanec s celozrnnou moukou
  4. Velikonoční jídáše s celozrnnou moukou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.