0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x cibule
olivový olej
1 kv sůl do oleje
6 x nové koření celé
2 x bobkový list
6 x pepř celý
4 x vepřový plátek
2 pol.lžíce plnotučná hořčice
1 pol.lžíce kremžská hořčice
1 x masox
6 x sladkokyselá okurka
1 kv třtinový cukr
1 litr voda
7 pol.lžic Sosenfix škrobová jíška RUF
1 kv sůl
3 pol.lžíce smetana 12%

Vepřové plátky na kyselé okurce

Jeden z dalších obyčejných a přesto neobyčejných receptů na omáčku ke které se dají podávat všechny možné přílohy.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 108 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje.Do oleje přidáme kávovou lžičku soli, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře celého a 2 bobkové listy.Smažíme než cibulka zezlátne,pak vhodíme plátky masa,které osmahneme z obou stran.Po té přidáme kyselou okurku nakrájenou na kousky,kremžskou i plnotučnou hořčici, masox a třtinový cukr.Vše zalijeme litrem vody a dáme vařit.V tlakové hrnci 40 minut.V normálním hrnci pod pokličkou na mírném ohni cca 1h 20.V tomto případě i počítejte s případným přilitím vody,protože se jí více vyvaří.

    2
    Done

    Když máme plátky masa měkké tak omáčku zahustíme jíškou.Já použila škrobovou jíšku od firmy RUF SOSENFIX zakoupenou v Kauflandu.U této jíšky stačí povařit 2 minuty.Omáčku ochutnáme,případně přidáme 1 kv soli a 1/2 kv cukru.Na závěr omáčku zjemníme 12% smetanou.Omáčku lze podávat s knedlíkem, těstovinami, rýží i vařeným bramborem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    next
    Cuketový guláš
    previous
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    next
    Cuketový guláš

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..