0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vepřové plátky na kyselé okurce

Jeden z dalších obyčejných a přesto neobyčejných receptů na omáčku ke které se dají podávat všechny možné přílohy.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 67 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje.Do oleje přidáme kávovou lžičku soli, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře celého a 2 bobkové listy.Smažíme než cibulka zezlátne,pak vhodíme plátky masa,které osmahneme z obou stran.Po té přidáme kyselou okurku nakrájenou na kousky,kremžskou i plnotučnou hořčici, masox a třtinový cukr.Vše zalijeme litrem vody a dáme vařit.V tlakové hrnci 40 minut.V normálním hrnci pod pokličkou na mírném ohni cca 1h 20.V tomto případě i počítejte s případným přilitím vody,protože se jí více vyvaří.

    2
    Done

    Když máme plátky masa měkké tak omáčku zahustíme jíškou.Já použila škrobovou jíšku od firmy RUF SOSENFIX zakoupenou v Kauflandu.U této jíšky stačí povařit 2 minuty.Omáčku ochutnáme,případně přidáme 1 kv soli a 1/2 kv cukru.Na závěr omáčku zjemníme 12% smetanou.Omáčku lze podávat s knedlíkem, těstovinami, rýží i vařeným bramborem.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    next
    Cuketový guláš
    previous
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    next
    Cuketový guláš