Archiv receptů

postheadericon Vepřové plátky na žampionech v rajčatové omáčce

Vytisknout recept
Vepřové plátky na žampionech v rajčatové omáčce
Pro milovníky pořádné flákoty na talíři :-)
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 50 min
Porce
porcí
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 50 min
Porce
porcí
Pokyny
  1. Jako první osolíme a opepříme plátky z obou stran.
    Dušené vepřové na žampionech
  2. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivovém oleji,do kterého jsme přidali kávovou lžičku soli.Vedle na pánvi si osmahneme plátky masa,aby se nám krásně zatáhly.Když už nám cibulka zlátne,přidáme lžičku rozmarýnu a necháme ho rozvonět.
    Dušené vepřové na žampionech
  3. Pak přidáme osmažené plátky masa a zalijeme omáčkou se žampiony.Přidáme dvě skleničky od omáčky vody a dáme dusit.V tlakovém hrnci na 40 minut.Pokud budete dusit klasicky,tak cca 1h 15 minut.
    Dušené vepřové na žampionech
  4. Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Omáčku popřípadě dosolte,nebo dochuťte 1 polévkovou lžící kečupu.Povařte 5 minut a je hotovo.
    Dušené vepřové na žampionech
  5. Dušené vepřové plátky podáváme s rýží,nebo rýžovými nudlemi.
    Dušené vepřové na žampionech
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Polévky
Zeleninová jídla
Těstoviny,rýže,brambory
Knedlíky,noky a další ..
Sladká jídla
Domácí light pomazánky
Light suroviny