0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
1 kg kapustičky
2 kv sůl do vody
3 pol.lžíce olivový olej
1 cibule
4 nožičky vegepárky
2 pol.lžíce mandlové lupínky
1 kelímek smetana 12%
100 ml polotučné mléko
3/4 kv sůl
pepř
4 pol.lžíce celozrnná strouhanka
2 plátky nízkotučný eidam

Zapečené kapustičky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jako dítěti mi ve školní jídelně znechutili kapustičky.Na přání manžela,který kapustičky zbožnuje jsem je vyzkoušela zapéct a od teď je také zbožňuji :-) Takže hurá do toho.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 280 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    1

    Kapustičky očistíme-oloupeme ovadlé a nažloutlé listy,seřízneme košťál.Kapustičky rozpůlíme a dáme vařit do velkého hrnce s vodou,přidáme 2 kávové lžičky soli do vody.Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty.Pak scedíme a hned propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme zezlátnout na olivový olej. Sojové párky si nakrájíme na tenká kolečka a přihodíme k cibulce.Lehce opražíme a přidáme mandlové lupínky a kapustičky 3 minuty pražíme.Nyní vlijeme smetanu a mléko,Osolíme,opepříme a přivedeme k varu. V misce si smícháme na jemno nastrouhaný nízkotučný sýr se strouhankou.

    2
    Done

    4

    Když se nám začne směs kapustiček vařit,tak vše vlijeme do zapékací mísy.Povrch posypeme směsí sýru a strouhanky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C +250W 35 minut a v normální troubě na 190°C 40 minut.Před podáváním necháme odstát aby vše trochu ztuhlo kvůli servírování. K zapečeným kapustičkám se skvěle hodí brambory se zeleninovou oblohou.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Loupáčky s celozrnnou moukou
    previous
    Loupáčky s celozrnnou moukou
    next
    Olomoucké kuřecí závitky
    Loupáčky s celozrnnou moukou
    previous
    Loupáčky s celozrnnou moukou
    next
    Olomoucké kuřecí závitky