0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
500 g chřest bílý
2 litry voda pokud nebudete dělat polévku stačí 700 ml vody
2 kv sůl
2 kv třtinový cukr
3 kv citronová šťáva
2 pol.lžíce flora
1 pol.lžíce olivový olej
2 pol.lžíce žitná mouka
6 pol.lžic polotučné mléko
2 pol.lžíce smetana 12%
1 hrst čerstvá petrželka
6 plátků šunka sušená

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečený chřest v bešamelu a chřestová polévka ze zbytků

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduchá a chutná úprava chřestu a ze zbytků,které by jste vyhodili je krémová polévka.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 5 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si odstraníme dřevnaté konce.Jde to snadno palcem.Stačí lehce zatlačit a chřest se zlomí přesně v části kde končí dřevnatá část.Kdyby jste konce odkrajovali nožem,tak nikdy neodhadnete kde odříznout.

    2
    Done

    U bílého chřestu je potřeba oškrábat slupku.Začněte asi 1 cm od hlavičky a jeďte až ke konci.

    3
    Done

    Do hrnce si dáme chřest a když budeme připravovat polévku,tak přidáme i dřevnaté konce,které jsme odlomili a zalijeme 2 litry vody.Přidáme sůl,cukr a citronovou šťávu a vaříme 10 minut.

    4
    Done

    Nyní si připravíme bešamelovou omáčku.Jíšku si uděláme z Flory,olivového oleje a žitné mouky.Jíška je trochu hustší.Restujeme cca 4 minuty.

    5
    Done

    Jíšku zalijeme 0,5 litrem vývaru z uvařeného chřestu a stále mícháme.Dále přidáme cca 6 polévkových lžic mléka.Pokud je omáčka příliš hustá,tak přidejte ještě trochu mléka.Za stálého míchání vaříme cca 5 minut.Kdyby se Vám začátečníkům stalo,že i po 5 minutách máte hrudky v omáčce,tak nevěšte hlavu a omáčku propasírujte přes síto.Pak přidejte 2 polévkové lžíce smetany a trochu petželky.Pokud je potřeba tak dosolte.Zbytek vývaru použijeme na chřestovou polévku ze zbytků.Recept najdete v rubrice - Polévky.

    6
    Done

    Uvařený chřest si zabalíme do sušené šunky.Vždy dvě nožičky chřestu zabalte do jednoho plátku šunky.

    7
    Done

    Chřest si vyskládáme do zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou.
    Pečeme odkryté na 180°C 30 minut a v mikrovlnné troubě 170°C +250W 30 minut.

    8
    Done

    Podáváme s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Chřestový krém
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    Chřestový krém
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.