0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
500 g chřest bílý
2 litry voda pokud nebudete dělat polévku stačí 700 ml vody
2 kv sůl
2 kv třtinový cukr
3 kv citronová šťáva
2 pol.lžíce flora
1 pol.lžíce olivový olej
2 pol.lžíce žitná mouka
6 pol.lžic polotučné mléko
2 pol.lžíce smetana 12%
1 hrst čerstvá petrželka
6 plátků šunka sušená

Přidat recept k oblíbeným

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečený chřest v bešamelu a chřestová polévka ze zbytků

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jednoduchá a chutná úprava chřestu a ze zbytků,které by jste vyhodili je krémová polévka.

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 88 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    Jako první si odstraníme dřevnaté konce.Jde to snadno palcem.Stačí lehce zatlačit a chřest se zlomí přesně v části kde končí dřevnatá část.Kdyby jste konce odkrajovali nožem,tak nikdy neodhadnete kde odříznout.

    2
    Done

    U bílého chřestu je potřeba oškrábat slupku.Začněte asi 1 cm od hlavičky a jeďte až ke konci.

    3
    Done

    Do hrnce si dáme chřest a když budeme připravovat polévku,tak přidáme i dřevnaté konce,které jsme odlomili a zalijeme 2 litry vody.Přidáme sůl,cukr a citronovou šťávu a vaříme 10 minut.

    4
    Done

    Nyní si připravíme bešamelovou omáčku.Jíšku si uděláme z Flory,olivového oleje a žitné mouky.Jíška je trochu hustší.Restujeme cca 4 minuty.

    5
    Done

    Jíšku zalijeme 0,5 litrem vývaru z uvařeného chřestu a stále mícháme.Dále přidáme cca 6 polévkových lžic mléka.Pokud je omáčka příliš hustá,tak přidejte ještě trochu mléka.Za stálého míchání vaříme cca 5 minut.Kdyby se Vám začátečníkům stalo,že i po 5 minutách máte hrudky v omáčce,tak nevěšte hlavu a omáčku propasírujte přes síto.Pak přidejte 2 polévkové lžíce smetany a trochu petželky.Pokud je potřeba tak dosolte.Zbytek vývaru použijeme na chřestovou polévku ze zbytků.Recept najdete v rubrice - Polévky.

    6
    Done

    Uvařený chřest si zabalíme do sušené šunky.Vždy dvě nožičky chřestu zabalte do jednoho plátku šunky.

    7
    Done

    Chřest si vyskládáme do zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou.
    Pečeme odkryté na 180°C 30 minut a v mikrovlnné troubě 170°C +250W 30 minut.

    8
    Done

    Podáváme s vařeným bramborem,nebo bramborovou kaší.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    Zobrazení receptu

    Pro tento recept ještě nejsou žádné recenze, použijte níže uvedený formulář k napsání recenze.
    Chřestový krém
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem
    Chřestový krém
    previous
    Chřestová krémová polévka ze zbytků
    Dušená mrkvička
    next
    Dušená mrkev s kuřecím masíčkem

    Přidejte svůj komentář

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    zithromax for strep throat

    over the counter viagra

    female pill