1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
olivový olej
1 x cibule
100 g zauzená šunka
1 kv sladká paprika mletá
1/4 kv pálivá paprika mletá
4 x brambory
1 litr voda
1 x zeleninový bujón
5 kuliček nové koření celé
5 kuliček pepř celý
1 kv drcený kmín
1/2 kv sůl
3 hrsti kysané zelí
1/2 litru polotučné mléko
2 pol.lžíce žitná mouka

Zelňačka Couračka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná hustá zelňačka,která nahradí i hlavní chod

Vlastnosti:
  • polévka

Ingredients

Pokyny

Share
(Visited 132 times, 1 visits today)

Postup

1
Done

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostky. Zauzenou šunku si také nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a na trošce olivového oleje osmažíme,když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme kostičky šunky a osmažíme.Pak přidáme sladkou a pálivou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody.Přidáme bujon,pepř,nové koření,kmín,sůl a vaříme 20 minut. Po 20 minutách si přidáme tři pořádné hrsti kysaného zelí a vaříme 15 minut.

2
Done

Než nám zelí změkne,tak si připravíme 0,5 litru mléka , 2 polévkové lžíce žitné mouky a pořádně rozkvrdláme,abychom neměli hrudky. Když máme zelí po 15ti minutách měkké,tak přilijeme mléko s moukou a promícháme.Pokud máte polévku příliš hustou,tak přidejte trochu vody,nebo mléka.Ale pozor,tato polévka má být hodně hustá.Povařte 5 minut.Když by se vám zdála příliš kyselá,tak přidejte kávovou lžičku cukru.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Hovězí na Moravance
previous
Hovězí na Moravance
Fazolky na kyselo
next
Fazolky na kyselo
Hovězí na Moravance
previous
Hovězí na Moravance
Fazolky na kyselo
next
Fazolky na kyselo