1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
olivový olej
1 x cibule
100 g zauzená šunka
1 kv sladká paprika mletá
1/4 kv pálivá paprika mletá
4 x brambory
1 litr voda
1 x zeleninový bujón
5 kuliček nové koření celé
5 kuliček pepř celý
1 kv drcený kmín
1/2 kv sůl
3 hrsti kysané zelí
1/2 litru polotučné mléko
2 pol.lžíce žitná mouka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelňačka Couračka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná hustá zelňačka,která nahradí i hlavní chod

Features:
  • polévka

Ingredients

Directions

Share
(Visited 176 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostky. Zauzenou šunku si také nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a na trošce olivového oleje osmažíme,když nám začne cibulka zlátnout,tak přidáme kostičky šunky a osmažíme.Pak přidáme sladkou a pálivou papriku,osmahneme a podlijeme trochou vody.Přidáme bujon,pepř,nové koření,kmín,sůl a vaříme 20 minut. Po 20 minutách si přidáme tři pořádné hrsti kysaného zelí a vaříme 15 minut.

2
Done

Než nám zelí změkne,tak si připravíme 0,5 litru mléka , 2 polévkové lžíce žitné mouky a pořádně rozkvrdláme,abychom neměli hrudky. Když máme zelí po 15ti minutách měkké,tak přilijeme mléko s moukou a promícháme.Pokud máte polévku příliš hustou,tak přidejte trochu vody,nebo mléka.Ale pozor,tato polévka má být hodně hustá.Povařte 5 minut.Když by se vám zdála příliš kyselá,tak přidejte kávovou lžičku cukru.

Ája

Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hovězí na Moravance
previous
Hovězí na Moravance
Fazolky na kyselo
next
Fazolky na kyselo
Hovězí na Moravance
previous
Hovězí na Moravance
Fazolky na kyselo
next
Fazolky na kyselo

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..