0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredience

Počet osob:
6 x houska
2 pol.lžíce rama
1 hrnek polotučné mléko
1/4 kv sůl
2 x bílek
1/2 hrnku hrubá mouka

Žemlové knedlíky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborné knedlíky které ozvláštní každé jídlo

Vlastnosti:

    Ingredients

    Pokyny

    Share
    (Visited 276 times, 1 visits today)

    Postup

    1
    Done

    1

    Housky si nakrájíme na kostky.Floru si rozehřejeme v mikrovlnné troubě a smícháme s mlékem,solí a bílky.Pak tím zalijeme nakrájené housky a necháme cca 4 minuty aby se housky nasákly.
    Přidáme půl hrnku hrubé mouky a dobře promícháme.

    2
    Done

    2

    Z potravinářské fólie si uřízneme dva obdelníky,necháme je delší,aby se pak dala fólie zauzlit.Těsto rozdělíme na dvě poloviny.Polovinu těsta dáme na fólii,přehneme a pomalu válením a mačkáním vytvoříme knedlík.Pak fólii na bocích zauzlujeme.Necháme tam trochu prostor,aby mohl knedlík trochu nakynout.

    3
    Done

    3

    Já vařím knedlíky na páře,takže musím fólii propíchat párátkem,aby se pára dostala dobře ke knedlíku.Knedlíky neotáčíme a vaříme 25 minut.Můžete je vařit též ve vodě.Vaříme 20 minut a po deseti minutách knedlíky otočíme.

    4
    Done

    4

    Po uvaření fólii po stranách ustřihneme a knedlík vyndáme.Pomocí nitě nakrájíme na kolečka.

    5
    Done

    5

    Můžeme podávat jak k pečením se zelím,tak k omáčkám.Zde je Houbovka z hlívy ústřičné a žemlové knedlíky.

    Ája

    Zdravé vaření pro mně,jako děvče z vesnice :-) byla výzva.Ale myslím že jsem se s tím poprala dobře a chci své vaření poslat dál :-)

    previous
    Olomoucké kuřecí závitky
    Bílá špenátová polévka
    next
    Bílá špenátová polévka
    previous
    Olomoucké kuřecí závitky
    Bílá špenátová polévka
    next
    Bílá špenátová polévka