Archiv receptů

postheadericon Žitná bábovka

Vytisknout recept
Žitná bábovka
Výborná bábovka s žitnou moukou,která jí dodá výbornou chuť.
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
bábovka
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
bábovka
Suroviny
Pokyny
  1. Jako první si umixujeme třtinový cukr,1 celé vejce, 3 bílky a jednu polévkovou lžíci horké vody.
    Bábovka s celozrnnou moukou
  2. Po té přidáme polohrubou a žitnou mouku.Při dalším pečení můžete zkusit dát více žitné mouky a polohrubé pšeničné ubrat.Ale pro začátečníky doporučuji mouky půl na půl.Dále přidáme olivový olej,kypřící prášek a vlažné mléko.Vše vyšleháme do hladka.
    Bábovka z celozrnné mouky
  3. 3/4 těsta vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.Do zbytku těsta přidáme Holandské kakao a ručně pomalu promícháme.Obarvené těsto vlijeme na světlé.
    Bábovka z celozrnné mouky
  4. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40 až 50 minut a v mikrovlnné troubě na 170°C + 250W 45 minut.Ale doporučuji přihlédnout k vlastní troubě a dobu pečení upravit.
    Bábovka z celozrnné mouky
  5. Bábovku po vychladnutí pocukrujeme.
    Bábovka s celozrnnou moukou
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.