Archiv receptů

postheadericon Žitná chlebová polévka z Krkonoš

Vytisknout recept
Žitná chlebová polévka z Krkonoš
Stará Krkonošská polévka chudých budařů,ale přesto výborná :-)
Chod polévka
Kuchyň Česká
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 15 min.
Doba nečinnosti 5min. odstát chleba
Porce
porce
Suroviny
Chod polévka
Kuchyň Česká
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 15 min.
Doba nečinnosti 5min. odstát chleba
Porce
porce
Suroviny
Pokyny
  1. Tato polévka má výhodu že se dá připravit ze starého dobře usušeného chleba.Jen je dobré chleba vždy před sušením nakrájet na plátky,protože pak se lépe rozláme na menší kousky při dalším zpracování,třeba jako na tuto výbornou polévku :-) Tak hurá na recept.Tři plátky tvrdého chleba si rozlámeme na kousky a zalijeme 1,3 litrem horké vody,kterou si uvaříme v rychlovarné konvici.Chléb necháme 5 minut stát,aby změkl.
  2. Po 5ti minutách přidáme koření,bujon a vaříme 15 minut než se chléb rozvaří.Pokud chcete polévku úplně krémovou bez kousků,tak jí můžete rozmixovat tyčovým mixérem.Ale já jsem zastánce kousků,tak jí jedli i budaři v Krkonoších :-) .Nakonec přilijeme 0,5 hrnku mléka a už jen přivedeme k varu.
  3. A samozřejmě nesmějí chybět čerstvé bylinky hlavně pažitka a petrželka.
  4. Polévku můžeme podávat s krutónky z žitného chleba.
    Žitná chlebová polévka z Krkonoš
Sdílet tento recept
Používáme WP Ultimate Recipe

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.