Bábovky jsou u nás velice oblíbené.Zvláště ty do kterých přidáme zeleninu či ovoce.Zde je další bábovka do sbírky oblíbených pro její vláčnost,měkkost i při použití žitné mouky :-)
1
Done
|
Jako první si připravíme dýni hokaido.Na bábovku potřebujeme polovinu.Takže první opatrně ostrým nožem odřízneme šťopku a na druhé straně bubáka.Dýni rozřízneme na půl a jednu polovinu vydlabeme polévkovou lžící.Pak plochou stranou položíme na prkýnko a nakrájíme na široké pruhy.Ty pak pomocí škrabky na brambory oloupeme.Očištěnou dýni nastrouháme na jemno. |
2
Done
|
Když máme dýni připravenou,tak si do mísy dáme jedno celé vejce,tři bílky,dvě polévkové lžíce vlažné vody,3/4 hrnku třtinového cukru,jeden vanilkový cukr a vše šleháme cca 5 minut.Je důležité tento základ opravdu dobře vyšlehat,proto ta doba 5 minut :-) Pak do vyšlehané směsi přidáme mouky.Aby byla bábovka nadýchaná i když použijeme celozrnnou mouku,tak je důležité obě mouky přesít přes síto.Pak přidáme kypřící prášek,jedlou sodu,špetku soli,skořici a půl hrnku olivového oleje.Začneme mixovat,když máme směs promíchanou,tak po hrstích přidáme nastrouhanou dýni až jí všechnu zamixujeme.Nakonec budeme po částech vlévat cca 1/2 hrnku vlažného mléka.Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.Já používám na vysypání hrubou mouku,ale to už nechám na vás na co jste zvyklí :-) |
3
Done
|