0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 dýně dýně hokaido 2 hrnky nastrouhané dýně na jemno
1 x vejce celé
3 x bílek
2 pol.lžíce vlažná voda
3/4 hrnku třtinový cukr
1 x vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek žitná mouka
1 x kypřící prášek do pečiva
1 kv jedlá soda
1 špetka sůl
2 kv mletá skořice
1/2 hrnku olivový olej
1/2 hrnku polotučné mléko vlažné

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bábovka Hokaido

Bábovky jsou u nás velice oblíbené.Zvláště ty do kterých přidáme zeleninu či ovoce.Zde je další bábovka do sbírky oblíbených pro její vláčnost,měkkost i při použití žitné mouky :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 899 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme dýni hokaido.Na bábovku potřebujeme polovinu.Takže první opatrně ostrým nožem odřízneme šťopku a na druhé straně bubáka.Dýni rozřízneme na půl a jednu polovinu vydlabeme polévkovou lžící.Pak plochou stranou položíme na prkýnko a nakrájíme na široké pruhy.Ty pak pomocí škrabky na brambory oloupeme.Očištěnou dýni nastrouháme na jemno.

    2
    Done

    Když máme dýni připravenou,tak si do mísy dáme jedno celé vejce,tři bílky,dvě polévkové lžíce vlažné vody,3/4 hrnku třtinového cukru,jeden vanilkový cukr a vše šleháme cca 5 minut.Je důležité tento základ opravdu dobře vyšlehat,proto ta doba 5 minut :-) Pak do vyšlehané směsi přidáme mouky.Aby byla bábovka nadýchaná i když použijeme celozrnnou mouku,tak je důležité obě mouky přesít přes síto.Pak přidáme kypřící prášek,jedlou sodu,špetku soli,skořici a půl hrnku olivového oleje.Začneme mixovat,když máme směs promíchanou,tak po hrstích přidáme nastrouhanou dýni až jí všechnu zamixujeme.Nakonec budeme po částech vlévat cca 1/2 hrnku vlažného mléka.Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.Já používám na vysypání hrubou mouku,ale to už nechám na vás na co jste zvyklí :-)

    3
    Done

    Používám těžkou keramickou formu,tak dobu pečení budete muset přizpůsobit své formě a troubě.Já peču na 180`C +250W 30 minut +180°C 20 minut.V klasické troubě horkovzduch 180°C 50 minut.Upečení určitě vyzkoušejte pomocí špejle :-)

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Hustá květáková polévka z Krkonoš
    next
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic
    previous
    Hustá květáková polévka z Krkonoš
    next
    Cuketová omáčka Ancelbenc zavařená do sklenic

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here