0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g svíčková nebo kýta z divočáka
2 x cibule
1 x mrkev
koření na divočinu Vitana
sůl
1/2 zeleninového bujonu + hrnek horké vody
olivový olej
1 kv pikantní marmeláda do šťávy
8 x starší houska karlovarský knedlík
2 x bílek karlovarský knedlík
1/2 hrnku polotučné mléko knedlík
100 g hrubá mouka knedlík
1 špetka muškátový oříšek knedlík
1 špetka sůl knedlík
2 pol.lžíce vajahitu+ 2 pol.lžíce vody knedlík
1/4 hrnku polotučné mléko knedlík
1 sklenice kysané zelí
sůl
kmín drcený

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Divoká kančí pečeně na mrkvi,kysané zelí a Karlovarský knedlík

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná pečínka ze zvěřiny a k té nesmí chybět Karlovarský knedlíček a zelíčko :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 3 106 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Je dobré maso naložit den předem než ho budeme péct.Maso omyjeme,pokud je třeba tak očistíme od blan a tuku a vysušíme.Dvě cibule si nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do pekáčku.Maso pořádně okořeníme kořením od Vitany na divočinu,ale nesolíme.Maso položíme na cibuli,přiklopíme a dáme do chladna.Druhý den maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji.

    2
    Done

    Do pekáčku pod maso nakrájíme jednu mrkev na kolečka.Na tu položíme opečené maso a nyní maso osolíme.Pak to celé ještě lehce posypeme divokým kořením a podlijeme polovinou zeleninového bujonu rozpuštěný v hrnku horké vody.Dáme péct bez poklice na 190°C 45 minut.Po té maso obrátíme pečeme opět bez poklice 45 minut,ale nyní maso pravidelně poléváme výpekem a pokud je potřeba přiléváme vodu pod maso.Nakonec podlijeme,přiklopíme poklicí a dopékáme 15 minut.Po upečení maso vyjmeme,zabalíme do alobalu a vrátíme do vyhřáté trouby,už nepečeme,jen uchováme zabalené v teple.Krájíme před servírováním.

    3
    Done

    Vípek i s mrkví a cibulí vlijeme do vyššího kastrůlku a tyčovým mixérem rozmixujeme.

    4
    Done

    Pak vše dobře propasírujeme přes jemné síto,nebo plátýnko.propasírovanou šťávičku dáme na plamen a přivedeme k varu.Pokud je potřeba tak osolíme ale hlavně přidáme kávovou lžičku marmelády.Šťávičku vaříme 10 minut.

    5
    Done

    Housky nebo rohlíky nakrájíme na větší kostky a necháme 45 minut zaschnout.

    6
    Done

    Zelí zalijeme vodou,ale jen tolik,aby bylo ponořené.Zelí trochu osolíme a přidáme trochu kmínu.Pak zelí vaříme na mírném plameni do změknutí.Doba varu se liší u kupovaného a domácího zelí.Ale je to cca 50 minut.

    7
    Done

    Hrubou mouku lehce osolíme,přidáme špetku muškátového oříšku a přidáme dvě polévkové lžíce vajahitu a dvě polévkové lžíce vody ( náhrada za dva žloutky ) ,zalijeme mlékem a rozmícháme v těstíčko.

    8
    Done

    Zaschlé housky pokapeme 1/4 hrnkem polotučného mléka ,vsypeme do těstíčka a promícháme.Ze dvou bílků si ušleháme sníh a ten pak lehce vmícháme do těsta na knedlíky.

    9
    Done

    Těsto vystačí na dva knedlíky,proto si připravíme dva kusy potravinové fólie.Na každou fólii vsypeme polovinu směsi na knedlíky,fólii přeložíme a pomalu začneme tvarovat knedlík a vytlačovat vzduch.Fólii uvážeme provázkem na dvou místech na každé straně.První hned u knedlíku a druhé uvázání cca 2 cm od prvního.Nechte si provázky delší pro lepší manipulaci s knedlíkem a provázky si nechejte při vaření koukat z hrnce.Knedlík propíchejte párátkem na pár místech a vložte do vroucí vody.Vařte 10 minut,knedlík otočte a pak rozstřihněte provázky které jsou hned u knedlíku,tím uvolníte místo aby knedlík mohl nakynout.Vaříme dalších 10 minut.Pak knedlík vyndejte z vody,rozbalte z fólie a nakrájejte nití na kolečka.

    10
    Done

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Rybí polévka
    previous
    Rybí polévka
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    next
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    Rybí polévka
    previous
    Rybí polévka
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné
    next
    Penne s omáčkou z Hlívy ústřičné

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here