












Výborná pečínka ze zvěřiny a k té nesmí chybět Karlovarský knedlíček a zelíčko :-)
1
Done
|
Je dobré maso naložit den předem než ho budeme péct.Maso omyjeme,pokud je třeba tak očistíme od blan a tuku a vysušíme.Dvě cibule si nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do pekáčku.Maso pořádně okořeníme kořením od Vitany na divočinu,ale nesolíme.Maso položíme na cibuli,přiklopíme a dáme do chladna.Druhý den maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji. |
2
Done
|
Do pekáčku pod maso nakrájíme jednu mrkev na kolečka.Na tu položíme opečené maso a nyní maso osolíme.Pak to celé ještě lehce posypeme divokým kořením a podlijeme polovinou zeleninového bujonu rozpuštěný v hrnku horké vody.Dáme péct bez poklice na 190°C 45 minut.Po té maso obrátíme pečeme opět bez poklice 45 minut,ale nyní maso pravidelně poléváme výpekem a pokud je potřeba přiléváme vodu pod maso.Nakonec podlijeme,přiklopíme poklicí a dopékáme 15 minut.Po upečení maso vyjmeme,zabalíme do alobalu a vrátíme do vyhřáté trouby,už nepečeme,jen uchováme zabalené v teple.Krájíme před servírováním. |
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
|
8
Done
|
|
9
Done
|
Těsto vystačí na dva knedlíky,proto si připravíme dva kusy potravinové fólie.Na každou fólii vsypeme polovinu směsi na knedlíky,fólii přeložíme a pomalu začneme tvarovat knedlík a vytlačovat vzduch.Fólii uvážeme provázkem na dvou místech na každé straně.První hned u knedlíku a druhé uvázání cca 2 cm od prvního.Nechte si provázky delší pro lepší manipulaci s knedlíkem a provázky si nechejte při vaření koukat z hrnce.Knedlík propíchejte párátkem na pár místech a vložte do vroucí vody.Vařte 10 minut,knedlík otočte a pak rozstřihněte provázky které jsou hned u knedlíku,tím uvolníte místo aby knedlík mohl nakynout.Vaříme dalších 10 minut.Pak knedlík vyndejte z vody,rozbalte z fólie a nakrájejte nití na kolečka. |
10
Done
|