Rychlá a přesto výborná omáčka z kuřecího masíčka.Škrobová jíška jí dodá zvláštní konzistenci asijských jídel :-)
1
Done
|
Cibuli si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme lžičku soli.Než nám cibule zezlátne,tak si nakrájíme kuřecí prsa na kostičky.Pokud jsou prsíčka menší tak dáme 4 kusy.Nakrájené maso vhodíme na zezlátlou cibulku a necháme ze všech stran maso zatáhnout.Pak přidáme Sojanku,tymián,sůl a kuřecí bujon.Zalijeme 1,25 litry vody a vaříme.V tlakovém hrnci 30 minut.Pokud použijete normální hrnec,tak doba varu bude cca 50 minut.Vaříme přiklopené poklicí na mírném ohni do změknutí masíčka. |
2
Done
|
Když máme masíčko měkké,tak omáčku zahustíme.Doporučuji škrobovou jíšku Sosenfix od firmy RUF ( koupeno v Kauflandu) .Jíška se snadno používá,vsype se do vroucí omáčky a dvě minuty se povaří.Pokud je omáčka řídká,lze ještě přisypat.Doporučuji tuto jíšku také pro výslednou konzistenci omáčky.Dodá jí ten zvláštní šmrnc asijských jídel :-D.Pokud tuto jíšku neseženete,tak použijte klasickou záklechku ( jíšku) celozrnná mouka rozkvedlaná ve studené vodě,pět minut povařit.Jako přílohu můžeme podávat těstoviny,rýži,knedlíky,ale myslím že by se hodily i vařené brambory :-) |