Perník s čokoládovou polevou a kokosem
,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)
Výborný perník promazaný pikantní marmeládou,politý polevou a zasypaný kokosem,prostě perníkový sen :-)
Ingredients
-
1/2 litru
polotučné mléko
-
10 pol.lžic
olivový olej
-
2 pol.lžíce
med
-
3 x
bílek
-
2 hrsti
rozinky
-
2 hrsti
sekané ořechy
-
300 g
špaldová mouka
-
200 g
polohrubá mouka
-
150 g
třtinový cukr
-
1 x
vanilkový cukr třtinový
-
1 x
kypřící prášek do perníku
-
olej+mouka na vysypání
-
pikantní marmeláda
-
kvalitní hořká čokoláda na polití
-
kokos
Directions
Share
(Visited 930 times, 1 visits today)
Steps
|
V půl litru teplého mléka si rozpustíme 10 polévkových lžic olivového oleje a 2 polévkové lžíce medu.Dáme vychladit a přimícháme bílky,rozinky a ořechy.
|
|
V míse si nejprve důkladně smícháme všechny sypké přísady a až po té přilijeme mléko a umixujeme těsto.Kdyby se vám těsto zdálo husté,přidejte ještě trochu mléka a znovu umixujte.
|
|
Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte při teplotě 150°C až 160°C 45 min.V mikrovlnné troubě 160°C+250W 45 min.
|
|
Po uplynutí 45 ti minut zkontrolujte upečení pomocí špejle a pokud je špejle čistá,máte upečeno.Perník dejte vychladit.Perník se může po vychladnutí jen posypat moučkovým cukrem,nebo polít čokoládovou či citronovou polevu.
|
|
Já jsem tentokrát perník rozřízla v polovině a potřela domácí rybízovou marmeládou.Vrh perníku polila čokoládovou polevu a posypala kokosem.
|
|
A takto vypadá perník v řezu.
|
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review