Další z výborných zeleninových karbanátků které si zamilujete :-)
1
Done
|
Brokolici omyjeme,rozebereme na růžičky a dáme vařit na cca 15 až 20 minut než bude brokolice měkká.Pak jí dáme vychladit.Rostlinné párky a mozzarellu si nastrouháme na hrubo do větší mísy. Když máme brokolici vychlazenou,tak jí nožem nasekáme na jemno a přidáme k párkům s mozzarellou.Dále přidáme pepř,podravku,dva bílky,cibulku nakrájenou na jemno,deset polévkových lžic žitné mouky a pět celozrnné strouhanky.Vše důkladně smícháme a dáme na deset minut do chladna. |
2
Done
|
Pak si ze směsi uděláme kuličky,které obalujeme v žitné mouce a pak v bílku s vodou a špetkou soli.Kuličky obalíme v celozrnné strouhance a lehce rozmáčkneme na tvar karbanátku. Karbanátky smažíme v olivovém oleji do zlatova. Karbanátky podáváme s bramborovou kaší,nebo bramborem. A jsou výborné i za studena v housce třeba jako zdravá svačina :-) |