





Výborné karbanátky :-)
1
Done
|
Kapustu rozebereme na listy,tuhé košťály odstraníme tím že je vyřízneme do Vé a takto připravené listy dáme vařit do osolené vody cca půl hodiny než budou listy měkké.Po té dáme listy vychladit.Jarní cibulku si nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje.Pak přidáme sušené houby,osolíme,opepříme a okmínujem.Houby podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 min.Občas zamícháme a kontrolujeme aby voda nebyla vyvařená a houby se nepřipekly.Podušené houby dáme také vychladit. |
2
Done
|
Když máme kapustové listy vychladlé,tak je nakrájíme na kousky a dáme do mísy.Přidáme vychladlé podušené houby,housky předem namočené v mléce(housky namočit do mléka,ale pak vyždímat přebytečné mléko),2 kv podravky,pepř,bylinky,bílek a cca sedm lžic strouhanky.Vše smícháme a vyzkoušíme jestli jdou vytvořit karbanátky.Pokud je hmota příliš lepivá, tak přidejte strouhanku po té dáme směs na chvilku do chladničky.Ze směsi si jako první udělejte kuličky,všechny stejně velké.Po té začněte tvořit karbanátky a obalovat v hladké mouce.Jednu ruku si poprašte moukou,pak položte kuličku směsi,lehce zmáčkněte na placičku,pak posypte trochou mouky a vytvarujte karbanátky.Obalené karbanátky v hladké mouce smažte na olivovém oleji do zlatova po obou stranách. |
3
Done
|