• Home
  • Pečení
  • Jáhlové kuličky – kokosové,čokoládové,dýňové …….
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3/4 hrnku jáhly
2 hrnky polotučné mléko sojové mléko
1 špetka sůl
1/4 hrnku třtinový cukr
1/2 hrnku kokos
1/2 hrnku nastrouhaná máslová dýně
1/4 hrnku kokos do dýňových kuliček
2 pol.lžíce sirup nebo med
kokos,kakao,ořechy mleté na obalení
mandle

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jáhlové kuličky – kokosové,čokoládové,dýňové …….

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Chuťově výborné nepečené cukroví.Doporučuji všem jako náhradu za klasické rafaelo,které jsou pro mnoho z nás kalorická bomba :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 582 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si musíme jáhly spařit,aby jsme je zbavily hořkosti.V rychlovarné konvici si uvaříme cca litr vody.Jáhly si odměříme do misky a postupně je přeléváme horkou vodou z konvice,sléváme a opět přeléváme.Jáhly doporučuji takto spařit minimálně 4 krát.

    2
    Done

    Když máme jáhly spařené,tak je přidáme do kastrolu s mlékem a přidáme špetku soli.Můžeme použít také mléko sojové.Vaříme 15 až 20 minut na mírném plameni ,aby nám vznikla hustá kaše.

    3
    Done

    Do uvařené kaše přimícháme cukr,med a můžeme přidat lžíci flory.Ale není to nutné.

    4
    Done

    Aby byly kuličky jemné a krémové,tak kaši rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.Po té přimícháme kokos,popřípadě ještě dosladíme.

    5
    Done

    Vzniklou hmotu rozdělíme do misek pokud chceme dělat různé druhy kuliček.Já dělala kokosový základ a dýňový.Do hmoty na dýňové kuličky přidáme na jemno nastrouhanou máslovou dýni,trochu medu a kokos na zahuštění,protože dýně je vodnatá.Když chcete dělat kakaový základ,tak přidáme trochu kakaa.Takto připravené hmoty dáme do ledničky nejlépe do druhého dne.

    6
    Done

    Pak už jen z jáhlového základu vytváříme kuličky,do středu vtlačíme mandli a obalujeme buďto v kokosu,kakau,nebo v mletých oříškách.Kuličky dáme ztuhnout do ledničky a můžeme podávat.

    7
    Done

    Tento jáhlový základ je variabilní,proto z jednoho základu můžete vykouzlit několik druhů kuliček najednou.Kuličky uchováváme v chladnu.Trvanlivost je cca týden u dýňových a cca čtrnáct dní u ostatních,proto doporučuji zamrazit.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Květákovo-pórkový krém
    previous
    Květákovo-pórkový krém
    Dýňový špaldový chlebíček
    next
    Dýňový špaldový chlebíček
    Květákovo-pórkový krém
    previous
    Květákovo-pórkový krém
    Dýňový špaldový chlebíček
    next
    Dýňový špaldový chlebíček

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here