0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
olivový olej
1kv sůl do oleje
1x velká cibule
cca 550 g libové vepřové maso
3/4 sklenice kysané zelí
5 kuliček nové koření celé
5 kuliček pepř celý
2x bobkový list
1,5kv kmín drcený
1x masox
1kv sůl
1kv podravka
1,25 litru voda
5pl celozrnná mouka
1/4 hrnku studená voda
1kv třtinový cukr
5pl smetana 12%

Nutritional information

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Segedínský guláš světlý

Klasický segedín v upravené zdravější verzi.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 523 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Maso na zdravější verzi segedínu vybírám vždy libové a všechno tlusté odstraním. Ale nebojte se,na segedínu si i tak moc pochutnáte :-). Očištěné vepřové maso (dá se použít i hovězí) si nakrájíme na kostky.Cibulku si oloupeme,nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje,do kterého přidáme kávovou lžičku soli. Když máme cibulku zlatavou,vhodíme připravené maso a opečeme ze všech stran.Přidáme pořádné čtyři hrstě kysaného zelí, pět kuliček nového koření a pepře celého,dva bobkové listy,jeden a půl lžičky drceného kmínu,lžičku soli,lžičku podravky,masox a vše zalijeme 1,25litry vody.Vaříme v tlakovém hrnci 40 minut. V normálním pod pokličkou na mírném stupni za občasného zamíchání a případném dolití vody cca 1h30 minut do změknutí masa.Když máme maso měkké rozkvrdláme v 1/4 hrnku studené vody 5 polévkových lžic celozrnné mouky a vlijeme do omáčky,tím jí zahustíme.Vaříme 5 minut. Pak přidáme 5 polévkových lžic 12% smetany, lžičku třtinového cukru a případně dosolíme.Segedínský guláš podáváme s celozrnným knedlíkem.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Francouzská chřestová polévka ze zbytků
next
Plněné Vege papriky a rajská omáčka
previous
Francouzská chřestová polévka ze zbytků
next
Plněné Vege papriky a rajská omáčka