Klasický segedín v upravené zdravější verzi.
1
Done
|
Maso na zdravější verzi segedínu vybírám vždy libové a všechno tlusté odstraním. Ale nebojte se,na segedínu si i tak moc pochutnáte :-). Očištěné vepřové maso (dá se použít i hovězí) si nakrájíme na kostky.Cibulku si oloupeme,nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje,do kterého přidáme kávovou lžičku soli. Když máme cibulku zlatavou,vhodíme připravené maso a opečeme ze všech stran.Přidáme pořádné čtyři hrstě kysaného zelí, pět kuliček nového koření a pepře celého,dva bobkové listy,jeden a půl lžičky drceného kmínu,lžičku soli,lžičku podravky,masox a vše zalijeme 1,25litry vody.Vaříme v tlakovém hrnci 40 minut. V normálním pod pokličkou na mírném stupni za občasného zamíchání a případném dolití vody cca 1h30 minut do změknutí masa.Když máme maso měkké rozkvrdláme v 1/4 hrnku studené vody 5 polévkových lžic celozrnné mouky a vlijeme do omáčky,tím jí zahustíme.Vaříme 5 minut. Pak přidáme 5 polévkových lžic 12% smetany, lžičku třtinového cukru a případně dosolíme.Segedínský guláš podáváme s celozrnným knedlíkem. |