





Cuketové zelí je dobrou alternativou klasického zelí pro ty,kteří mají problémy klasické kysané zelí strávit :-)
1
Done
|
|
2
Done
|
Po 15ti minutách zelí nacpame do čistých sklenic, s tím že necháme hrdlo sklenice volné a měla by tam být šťáva.Pak zavřeme víčkem a dáme zavařit do hrnce.Na dno hrnce dáme utěrku,vyskládáme sklenice,zalijeme vlažnou vodou cca 2 cm ode dna,přiklopíme pokličkou a dáme vařit na 20 minut od bodu varu na mírném ohni.Po 20 ti minutách sklenice vyndáme a otočíme dnem dolů,takto necháme schladnout,Po té dáme do sklepa či spíže kde je chladno.Cuketové zelí bude k použití asi tak za měsíc.Kyselý nálev se musí dostat do cukety.Po té cuketové zelí používáme stejně jako zelí klasické.Takže má oblíbená alternativa.Cibulka na jemno,do zlatova,přidat cuketové zelí,lehce podlít,přidat sůl či cukr podle toho jaké zelí chcete a povařit 20 až 30 minut :-) .Pokud chcete zahuštěné,tak když je cuketa měkká,tak slít přebytečnou vodu a cuketové zelí zaprášit hladkou moukou.Za stálého míchání povařit cca 4 minuty a je hotovo :-)Máte takové to školkové zelíčko v lehčí variantě. Z této dávky budeme mít cca 15 x menší sklenice. |