Není nad domácí bramborové knedlíčky plněné uzeným a zelí :-)
1
Done
|
Nejlépe den předem si uvaříme brambory ve slupce,abychom si ušetřili čas na čekání než nám brambory vychladnou :-) Studené brambory oloupeme a na jemno nastrouháme do větší mísy.V mističce si smícháme polévkovou lžíci vajahitu a dvě polévkové lžíce vody.Vzniklou kašičku vlijeme na brambory.Osolíme a přidáme hrubou mouku. |
2
Done
|
Zpracujeme v krásně hladké a vláčné těstíčko.Uzenou kýtu si nakrájíme na malé kostičky.Těsto rozdělíme na čtyři díly,aby se nám dobře pracovalo.Nyní postupně z každého dílu těsta vyválíme tenčí váleček,dobře podsypeme moukou a pěstí rozplácneme.Z placky nakrájíme čtverce,na každý dáme trochu uzeného,spojíme rohy do uzlíčku a umotáme kulatý knedlík.Každý knedlíček pořádně zmáčkneme v dlani,abychom vytlačili vzduch,který zůstal uvnitř.Jinak by nám mohli knedlíky při vaření praskat. |
3
Done
|