You need to login or register to bookmark/favorite this content.
Květákovo-pórkový krém
,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)
Rychlá a přesto výborná krémová polévka :-)
Features:
Ingredients
1 x menšíkvěták
1/2pórek
1 kvsůl
1 kvpodravka
1/4 kvkmín drcený
pepř mletý
Directions
Share
(Visited 391 times, 1 visits today)
Steps
1
Done
Květák omyjeme a rozebereme na růžičky a dáme do kastrolu.Pórek nakrájíme na kolečka a přidáme ke květáku. Přilijeme tolik vody,aby byl květák a pórek ponořený.Přidáme zeleninový bujon, sůl, podravku, kmín a pepř.Vaříme 25 minut ,aby byl květák měkký.
2
Done
Když je květák měkký,tak si dáme pár kousků stranou a zbytek rozmixujeme pomocí tyčového mixéru na krém.Když se vám zdá krém příliš hustý,tak ho zřeďte převařenou vodou a nechte přejít varem. Na talíři zdobíme pomocí kousků květáku,které jsme si dali stranou před mixováním.