0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 litru polotučné mléko
3 pol.lžíce flora
1 špetka sůl
1a 3/4 hrnku hrubá mouka 350 g
cca 50 kusů švestky
mák mletý servírování
moučkový cukr třtinový servírování
flora servírování

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Švestkáče z odpalovaného těsta

Švestkáče patří mězi oblíbené knedlíky v sezóně švestek.Já mám ráda švestkáče z odpalovaného těsta.Receptů na toto těsto je mnoho,ale já jsem objevila ve velmi staré kuchařce recept na odpalované těsto chudých chalupníků ,no a světe div se,, v jednoduchosti je krása a chuť :-) ''

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 354 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si v půl litru polotučného mléka rozpustíme tři polévkové lžíce Flory ,nebo Ramy.Přidáme špetku soli.

    2
    Done

    Když máme margarín rozpuštěný,tak začneme přidávat odměřenou hrubou mouku.Těsto ztuhne a pořád se ho snažte vařečkou oddělovat a převracet po hrnci.Až vznikne jednotné těsto,které není přilepené k hrnci,těsto se odpálilo :-) .Těsto dejte do misky a někam kde vychladne.Když máme těsto studené,nemusí být vyloženě z ledničky,hlavně aby mělo pokojovou teplotu a těsto nebylo teplé,tak zapracujeme jeden bílek.Vynikne krásné jemné a vláčné těsto,které se nelepí a snadno se s ním pracuje.

    3
    Done

    Já si z těsta utrhuji kousky velikosti švestky,udělám kuličku,rozplácnu,vložím švestku a těsto umačkám a válím v dlani,tím těsto rozválím dokola po švestce.Těsta by mělo být jen tolik,aby byla švestka tak tak zabalená :-) Když máme knedlíky připravené,tak vhodíme do vroucí vody ,opatrně promícháme vařečkou a pak jakmile knedlíky vyplavou nahoru,jsou hotové a vyndáme sítkem na talíř,necháme lehce odkapat a dáme do mísy kde udržíme knedlíky v teple.Nejlépe zabalit hrnec s knedlíky do utěrky a šup s ním do peřin jako to dělala babička :-D .Na servírování si rozpustíme v kastrůlku Floru či Ramu.V misce si smícháme mletý mák s moučkovým třtinovým cukrem.Poměr podle vaší chuti.

    4
    Done

    Švestkáče podáváme nejlépe posypané mletým mákem s cukrem a polité rozpuštěným margarínem.Jako ozdobu lze 12% zakysanou smetanu.Dají se také podávat s tvrdým tvarohem zasypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslíčkem ( Ramou ).Ale mák je asi nejlepší kombinace :-D .

    5
    Done

    Recept je na cca 50 kusů podle velikosti švestek.
    Recept na cca 100 kusů - 1l mléka ,1 špetka soli ,80 g ramy ,700 g hrubé mouky ,3 x bílek.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Cuketový dort vanilkový nepečený
    next
    Lečo se sojovým párkem
    previous
    Cuketový dort vanilkový nepečený
    next
    Lečo se sojovým párkem

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here