• Home
  • Hlavní jídla
  • Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1,8 kg kuře
1 x cibule na špenát
olivový olej
1/2 kv sůl do oleje
1 1/2 balení mražený listový špenát Nowaco 400g
1 kv podravka
1 x mozzarella light
100 g šunka větší plátky
1 x cibule pod roládu
sůl na roládu
koření kuře 7 bylin Vitana

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Roláda z kuřete plněná špenátem a šťouchané brambory Mistra kominíka

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Výborná kuřecí roláda doplněná šťouchanými brambory s vůní komína

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 061 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme špenát,aby nám vychladl,než si vykostíme kuře.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej do kterého přidáme sůl.Když máme cibulku zlatavou,tak přisypeme mrazený listový špenát a podlijeme trochou vody a přidáme lžičku podravky.
    Špenát přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 5 minut.Po té pokličku sundáme a dusíme cca 10 minut než zmizí voda.Pak dáme špenát vychladit.

    2
    Done

    Nyní si vykostíme kuře.Jako první kuře rozřízneme mezi prsy a hrudní kost rozstříhneme nůžkami na kuře.Pak nožem oddělíme prsa od hrudního koše podle obrázku.

    3
    Done

    Pak rozřízneme stehna po celé vnitřní délce a opatrně nožem obřežeme kost a stehýnka stáhneme.

    4
    Done

    Pak už stačí jen podél páteře opatrně odřezávat .

    5
    Done

    Jako poslední odřízneme křidýlka.

    6
    Done

    Plát si rozložíme na potravinářskou fólii kůží nahoru a tu opatrně stáhneme.
    Pak maso urovnáme aby se dotýkalo a z prsíček odřízneme plátky a přikryjeme díry.Pak přes igelitový sáček pořádně naklepeme.

    7
    Done

    Plát osolíme a poklademe velké pláty šunky.Rozložíme vychladlý špenát a rozložíme pokrájenou mozzarelu.Pak roládu smotáme pomocí potravinářské fólie.

    8
    Done

    Roládu převážeme provázkem.Osolíme a posypeme kořením na kuře.Do pekáčku na dno si nakrájíme cibuli na kolečka.Na cibuli položíme roládu.Pokud připravujete den předem,tak nyní dáme roládu do chladna.
    Roládu před pečením podlijeme vodou a dáme péct přikryté na 170°C +440W hodinu a půl v mikrovlnné troubě a v klasické na 180°C hodinu a půl.Asi po hodině zkontrolujeme jestli je roláda dostatečně podlitá.Před krájením rolády je nutné jí nechat alespoň hodinu schladnout,aby nám při krájení špenát nevytékal.Šťávu z pekáčku slijeme do kastrůlku,rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a zredukujeme na ohni.Popřípadě osolíme.

    9
    Done

    Na šťouchané brambory si dáme vařit oloupané a na kousky nakrájené brambory.Vodu osolíme a vaříme do změknutí brambor.Když máme brambory měkké,tak slijeme vodu a brambory vidličkou rozšťoucháme.Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když máme cibulku zlatavou,tak na pánev přidáme brambory.Pořádně promícháme s cibulkou.Pak opékáme za pomalého promíchávání cca 15 minut,aby brambory dostaly kominický šmak :-)

    10
    Done

    Roládu podáváme se šťouchanými brambory,bramborovou kaší,nebo jen bramborem a trochou šťávičky.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    previous
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    next
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    previous
    Ovesná kaše s jablky a skořicí
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky
    next
    Celozrnné pšeničné houskové knedlíky

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..