0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kapustové holandské řízky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Features:

    Milujete Holandské řízky z mletého masa??Tak zde je lehčí varianta s výbornou plnou chutí a přesto lehce stravitelné a hlavně zdravější a dietnější :-)

    • 90 min.
    • Serves 12
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 467 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si rozebereme hlavičku kapusty na jednotlivé listy u kterých odřízneme tvrdé košťály u spodku každého listu.Jde to jednoduše ostrým nožem vyřízneme jakoby písmeno V.Takto připravené listy vložíme do hrnce,zalijeme vodou,přidáme 2 kv soli a dáme vařit na 30 minut.Po té vodu slijeme a kapustu dáme vychladit.

    2
    Done

    Než se nám kapusta uvaří,tak si nastrouháme na jemno sýr a na hrubo uzenou kýtu.Dále si nakrájíme housky na menší kusy a zalijeme mlékem tak,aby se housky nasákly.Pak přebytečné mléko vymačkáme z housky a tu přidáme k nastrouhanému sýru s uzeným.Když máme kapustové listy uvařené a vychlazené,tak je nakrájíme na nudličky a přidáme do mísy.Dále přidáme jeden bílek,malou cibuli nakrájenou na jemno, 2 kv podravky a pepř.Vše dobře promícháme.Pak přidáme 10 polévkových lžic strouhanky,vše prohněteme nejlépe rukou a dáme na 10 minut do ledničky.

    3
    Done

    Z těsta si vytvoříme nejprve kuličky .Ty obalíme v celozrnné mouce,pak vložíme do bílku rozmíchaného s mlékem a špetkou soli a pak vložíme do strouhanky.Lehce obalíme strouhankou a jemně splácneme v dlani,aby se nám vytvořil karbanátek.Pak ještě zahladíme případně ještě obalíme ve strouhance.Karbanátky pečeme jen na troše olivového oleje a pečeme zprudka,protože když zůstane karbanátek příliš dlouho na pánvi,začne vytékat sýr.Z této dávky by mělo být cca 12 ks karbanátků.Kapustové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší, bramborem, zeleninovým salátem, nebo můžeme vložit do housky a připravit si tím výbornou svačinu do školy či do zaměstnání.Dobrou chuť :-)

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Dušené hovězí
    previous
    Hovězí na divoko
    next
    Meruňkové knedlíky špaldové
    Dušené hovězí
    previous
    Hovězí na divoko
    next
    Meruňkové knedlíky špaldové

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here