



Milujete Holandské řízky z mletého masa??Tak zde je lehčí varianta s výbornou plnou chutí a přesto lehce stravitelné a hlavně zdravější a dietnější :-)
1
Done
|
Jako první si rozebereme hlavičku kapusty na jednotlivé listy u kterých odřízneme tvrdé košťály u spodku každého listu.Jde to jednoduše ostrým nožem vyřízneme jakoby písmeno V.Takto připravené listy vložíme do hrnce,zalijeme vodou,přidáme 2 kv soli a dáme vařit na 30 minut.Po té vodu slijeme a kapustu dáme vychladit. |
2
Done
|
Než se nám kapusta uvaří,tak si nastrouháme na jemno sýr a na hrubo uzenou kýtu.Dále si nakrájíme housky na menší kusy a zalijeme mlékem tak,aby se housky nasákly.Pak přebytečné mléko vymačkáme z housky a tu přidáme k nastrouhanému sýru s uzeným.Když máme kapustové listy uvařené a vychlazené,tak je nakrájíme na nudličky a přidáme do mísy.Dále přidáme jeden bílek,malou cibuli nakrájenou na jemno, 2 kv podravky a pepř.Vše dobře promícháme.Pak přidáme 10 polévkových lžic strouhanky,vše prohněteme nejlépe rukou a dáme na 10 minut do ledničky. |
3
Done
|
Z těsta si vytvoříme nejprve kuličky .Ty obalíme v celozrnné mouce,pak vložíme do bílku rozmíchaného s mlékem a špetkou soli a pak vložíme do strouhanky.Lehce obalíme strouhankou a jemně splácneme v dlani,aby se nám vytvořil karbanátek.Pak ještě zahladíme případně ještě obalíme ve strouhance.Karbanátky pečeme jen na troše olivového oleje a pečeme zprudka,protože když zůstane karbanátek příliš dlouho na pánvi,začne vytékat sýr.Z této dávky by mělo být cca 12 ks karbanátků.Kapustové holandské řízky podáváme s bramborovou kaší, bramborem, zeleninovým salátem, nebo můžeme vložit do housky a připravit si tím výbornou svačinu do školy či do zaměstnání.Dobrou chuť :-) |