S tímto receptem si pochutnáte jak na chřestu ,tak i na polévce
https://ajinyrecepty.cz/recipe/zapeceny-zeleny-chrest-a-francouzska-chrestova-polevka-ze-zbytku/
1
Done
|
Výhoda tohoto receptu je, že už se nemusíte rozhodovat jestli si dát chřest jako hlavní chod,nebo polévku.Na Francouzskou chřestovou polévku potřebujeme vývar,který jsme získali při vaření receptu Zapečený zelený chřest ,který najdeme v Rubrice - Zeleninové recepty. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Vývar po 15 minutách rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Sušenou šunku,nebo pršut nakrájíme na nudličky.Oboje vhodíme do čistého vývaru z chřestu,přidáme lžičku soli a třtinového cukru.Vaříme pod pokličkou na mírném stupni cca 15 minut, brambory musí být měkké.Nakonec nasekáme čerstvou petrželku,vhodíme do polévky a už nevaříme. |