Výborný slaný koláč,který se hodí jako dezert i hlavní jídlo
1
Done
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivový olej.Když máme cibulku zlatavou,tak přidáme špenát,který si necháme předem trochu rozmrazit.Špenát můžeme trochu podlít vodou,aby se nám cibulka nepálila než se špenát úplně rozmrazí. Přidáme podravku a pomalu špenát dusíme pod pokličkou cca 15 minut než bude měkký.Ke konci dušení sundáme pokličku,aby se vydusila voda,která tam zbyla. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Do kastrůlku si odměříme polévkovou lžíci olivového oleje a polévkovou lžíci margarínu.Když se nám margarín rozpustí,tak přidáme dvě polévkové lžíce žitné mouky.Umícháme si hustší jíšku.Cca po 4 -5 minutách nám začne jíška zlátnout,tak jí zalijeme mlékem.Opepříme osolíme a povaříme 10 minut.Nezapomínáme míchat,aby se nám omáčka nepřipálila.Pak přidáme nastrouhaný nízkotučný sýr a po rozpuštěný sýru přimícháme špenát. |
4
Done
|