0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x cibule
olivový olej
1 hrnek červená čočka 300g
1,5kv koriandr mletý
1x zeleninový bujón
1,2 litry voda
1 až 1,5 kv sůl
hrst čerstvá petrželka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z červené čočky

Vydatná,hustá polévka z červené čočky.Snadná a rychlá na přípravu.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 18 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Cibulku oloupeme, nasekáme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje. Když zezlátne,přisypeme hrnek červené čočky ( hrnek 250ml) ,1,5kv koriandru mletého,1 zeleninový bujon a vše zalijeme 1,2 litry vody.Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou na mírném stupni 10 minut. Nyní můžeme polévku rozmixovat,pokud chcete hladké pyré,ale myslím si že není potřeba. Hrst petrželky nasekáme na jemno a vhodíme do polévky,až po té přidáme 1 až 1,5 kv soli,protože petrželka sama o sobě osolí polévku. Polévka je výborná i jako hlavní chod či večeře podávána s pečivem.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Plněné Vege papriky a rajská omáčka
previous
Plněné Vege papriky a rajská omáčka