Máte rádi červenou řepu?Nebo možná ještě ani nevíte že jí máte rádi :-) po vyzkoušení tohoto jednoduchého receptu si pečenou řepu zamilujete :-) Carpaccio jsou tenké plátky pečené řepy,které lze podávat jako předkrm,lehký oběd či večeře.
1
Done
|
Každou hlavičku červené řepy pořádně vydrhneme kartáčem a omyjeme.Alobal si nastříháme na čtverce,každý ve středu posypeme solí,položíme omytou hlavičku řepy a pořádně zabalíme.Vložíme do pekáčku bez podlití a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190°C .Pečeme v horkovzdušné troubě 1h 45 minut.Pokud máte řepy vštší,tak raději 2 h.Protože je doba pečení tak dlouhá,tak je fajn si upéct více hlaviček najednou a ty pak po vychladnutí uchováme v lednici :-) |
2
Done
|
Po upečení vyndáme pekáček z trouby,chvilku počkáme a alobal rozbalíme.Pečené hlavičky necháme vychladnout.Studené pak krájíme na opravdu tenké plátky.Ale pozor řepu neloupeme,krájíme i se slupkou,ta je naprosto luxusní :-).Pak na talíři zdobíme dle chuti.Výborné je pokapat olivovým olejem extra virgin,posypat lučinou do salátu a klidně přidat olivy.Jako příloha se hodí tmavá bagetka. |
3
Done
|