0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 x kuřecí stehna
1 x cibule
olivový olej
1kv sůl do oleje
2kv sladká paprika mletá
1kv kmín drcený
1/2kv koriandr mletý
1x masox nebo natur bujon
1kv sůl
1x žampiony krájené
6x pepř celý
1,25 litru voda
8 pol.lžic žitná mouka na zahuštění
1/2 hrnku studená voda na zahuštění
3 pol.lžíce smetana 12%

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kuřecí paličky na žampionech

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Kuřecí masíčko je dietní a chuťově výborné.Tak proč nezkusit hodit kuřecí stehýnka na žampiony :-) ??Tak směle do toho,recept je jednoduchý a výsledek výborný :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 1 042 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na trochu olivového oleje do kterého přidáme lžičku soli.Než nám cibulka zezlátne tak si připravíme kuřecí paličky.Z kuřecích stehen stáhneme kůži,očistíme od tuku a uprostřed ostrým nožem překrojíme.Takto připravené paličky vhodíme do hrnce na zlatavou cibulku a necháme ze všech stran zatáhnout.Přidáme koření červenou papriku,zamícháme a zalijeme troškou vody,aby nám paprika nezhořkla.Pak přidáme zbytek koření - drcený kmín,koriandr mletý,pepř celý,sůl a pepř celý.Konzervu se žampiony pootevřeme a slijeme nálev ze žampionů,pak konzervu otevřeme celou a žampiony přidáme do hrnce.Vše zalijeme 1,25 litry vody a dáme vařit.V tlakovém hrnci vaříme 35 minut.V klasickém hrnci vaříme na mírném ohni přiklopené pokličkou cca 70 minut.V troubě cca 90 minut.

    2
    Done

    Když máme masíčko měkké,tak paličky kuřete vyndáme z omáčky a tu zahustíme.V půl hrnku studené vody si rozkvrdláme 8 polévkových lžic žitné mouky a vlijeme do vařící se omáčky.Povaříme 5 minut.Pak odstavíme z plotny a vmícháme 3 polévkové lžíce 10% nebo 12% smetany.Pak maso vrátíme do omáčky.

    3
    Done

    Jako přílohu jsem zvolila divokou rýži,ale určitě by se hodil houskový knedlík,nebo těstoviny.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    previous
    Hlíva na kyselo
    next
    Kuřecí na Sojance
    previous
    Hlíva na kyselo
    next
    Kuřecí na Sojance

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here