0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/4 hrnku vlažné mléko kvásek
1 droždí
1kv třtinový cukr
3 hrnky celozrnná hladká mouka těsto
3 hrnky hladká mouka
1/2 hrnku třtinový cukr
6 pol.lžic rama
1 vejce celé
1 bílek
cca 2 hrnky vlažné mléko
1/2 kv sůl
1 vanilkový cukr třtinový
1kv citronová šťáva
1 kv citronová kůra
mák na posypání
bílek na potření

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Loupáčky s celozrnnou moukou

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Jako dítě jsem milovala čerstvé loupáčky,ale co ted prodávají v krámě to není loupák,to je polystyren :-) .Tak si je peču sama a podělím se s vámi o receptík ať si také zavzpomínáte :-) jen je to upravené do zdravější varianty,ale na chuti to opravdu neubralo.

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 884 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme na kvásek.Smícháme vlažné mléko,lžičku třtinového cukru,promícháme aby se cukr rozpustil a rozdrobíme droždí,rozmícháme a dáme na teplé místo vzejít.V míse si promícháme celozrnnou mouku,hladkou mouku,třtinový cukr,vanilkový cukr,sůl a citronovou kůru.Pořádně promícháme vařečkou a přidáme vejce,bílek,citronovou šťávu,rozpuštěnou ramu a schladlou,1 a 1/2 hrnku mléka.1/2 hrnku si ještě necháme stranou.Na zpravování těsta je dobré použít mixer s hnětacími metličkami.Promícháme,těsto by mělo být řidší,takže přidáme zbytek mléka.Mě to vychází na dva hrnky ne úplně plné.Nakonec vmícháme vykynutý kvásek a těsto vypracujeme do hladkého těsta,které je řidší,tak to má být.Těsto necháme kynout na teplém místě cca 45 min. až 1 hodinu.

    2
    Done

    Vál si poprášíme hladkou moukou a těsto vyklopíme,poprášíme moukou a zpracujeme na těsto které se nebude lepit.Rozdělíme těsto na čtyři díly.Postupně je vyválíme.Na klasické loupáčky si vyválíme kruh,který rozdělíme dle obrázku.Rohlíčky se rolují od široké části ke špičce.Místo loupáčků můžeme vykrajovat kolečka a pak z toho budou bochánky.

    3
    Done

    Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.Pomažeme bílkem a posypeme mákem.Necháme dalších 30 minut kynout.Pak dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C 20 až 25 minut.Povrch by měl být zlatavý.

    4
    Done

    Bochánky i loupáčky jsou nadýchané a chuťově skvělé.Uchované v igelitovém sáčku vydrží měkké a chutné i 5 dní což se super třeba na dovolenou :-) Doporučuji s máslem a domácí marmeládou a k tomu bílou kávu.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Zapečené kapustičky
    next
    Zapečené kapustičky
    Zapečené kapustičky
    next
    Zapečené kapustičky

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here