0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 pl celozrnná mouka
4 pl olivový olej
1x cibule
4x hrst sušené houby
1,4 litru voda
4x menší brambory
3 kv sůl
2 kv majoránka
1,5 kv kmín drcený

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramboračka Krkonošská

Pořádná vydatná polévka pocházející od horalů z Krkonoš,oblast Pec pod Sněžkou.

Ingredients

Directions

Share
(Visited 1 979 times, 1 visits today)

Steps

1
Done

Jako první si dáme do kastrolu mouku , olivový olej a začneme pražit jíšku na středním stupni.Když se nám spojí olej s moukou,tak přihodíme cibuli nakrájenou na proužky. Společně pražíme za stálého míchání cca 4 až 5 minut ,než cibule lehce změkne( když do ní píchnete vařečkou, je gumová jako žížala :-D ).Pak vhodíme 4 hrstě sušených hub a zalijeme 1,4 litrem vody. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do hrnce.Přidáme sůl, majoránku, drcený kmín.Vaříme přibližně 35 minut pod pokličkou na mírném stupni do změknutí brambor.Případně dosolíme.Na horách se tato polévka podává jako hlavní chod s pořádným krajícem chleba.

andrejka

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pórková krémová polévka
next
Hovězí po Italsku
previous
Pórková krémová polévka
next
Hovězí po Italsku

Add Your Comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here