





Pořádná vydatná polévka pocházející od horalů z Krkonoš,oblast Pec pod Sněžkou.
1
Done
|
Jako první si dáme do kastrolu mouku , olivový olej a začneme pražit jíšku na středním stupni.Když se nám spojí olej s moukou,tak přihodíme cibuli nakrájenou na proužky. Společně pražíme za stálého míchání cca 4 až 5 minut ,než cibule lehce změkne( když do ní píchnete vařečkou, je gumová jako žížala :-D ).Pak vhodíme 4 hrstě sušených hub a zalijeme 1,4 litrem vody. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do hrnce.Přidáme sůl, majoránku, drcený kmín.Vaříme přibližně 35 minut pod pokličkou na mírném stupni do změknutí brambor.Případně dosolíme.Na horách se tato polévka podává jako hlavní chod s pořádným krajícem chleba. |