0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Celozrnná Žemlovka neboli Zemlbába

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

I oblíbená Zemlbába lze udělat zdravěji a stačí tak málo :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 742 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si připravíme zapékací mísu,kterou lehce vymažeme margarínem-Ramou.Dále si připravíme pečivo.Toustový chléb je už nakrájený,ale pokud použijete jiné,tak si ho předem nakrájíme.Dále si očistíme jablka a pokud možno je nastrouháme na hrubo i se slupkou (je tam spousta vitamínů ).Mléko si nalijeme do misky,nebo hlubokého talíře a můžeme začít.

    2
    Done

    Pečivo postupně namáčíme v mléce a vyskládáme s ním dno zapékací mísy.Na první vrstvu pečiva rozložíme polovinu nastrouhaných jablek.Posypeme rozinkami ( mohou být i oříšky jestli máte rádi ) dále posypeme skořicí a vanilkovým tmavým cukrem.Cukru dáme podle toho,jak jsou jablka sladká či kyselá.Dále pokračujeme pečivem v mléce a uděláme druhé patro.Navrstvíme zbytek jablek,rozinky,skořice,vanilkový cukr a tvaroh oslazený trochou třtinového cukru,nebo sladidla.Polovina tvarohu vystačí na rozetření a dodá pak výsledné žemlovce výbornou chuť.Na rozetřený tvaroh opět vyskládáme pečivo namočené v mléce.Posypeme trochou vanilkového.

    3
    Done

    Vrh Žemlovky před pečením pomažeme lehce margarínem - Ramou a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C na 5 minut.Po pěti minutách Žemlovku zalijeme rozšlehanými bílky s trochou mléka a pečeme dalších cca 35 minut.Povrch Žemlovky by měl být zlatavý.

    4
    Done

    Před servírováním necháme Žemlovku cca 5 minut odstát.
    Žemlovku můžeme při servírování posypat třtinovým moučkovým cukrem.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    previous
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    Krkonošská drožďová polévka
    next
    Krkonošská drožďová polévka
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    previous
    Avokádová pomazánka s tuňákem
    Krkonošská drožďová polévka
    next
    Krkonošská drožďová polévka

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here