




I oblíbená Zemlbába lze udělat zdravěji a stačí tak málo :-)
1
Done
|
Jako první si připravíme zapékací mísu,kterou lehce vymažeme margarínem-Ramou.Dále si připravíme pečivo.Toustový chléb je už nakrájený,ale pokud použijete jiné,tak si ho předem nakrájíme.Dále si očistíme jablka a pokud možno je nastrouháme na hrubo i se slupkou (je tam spousta vitamínů ).Mléko si nalijeme do misky,nebo hlubokého talíře a můžeme začít. |
2
Done
|
Pečivo postupně namáčíme v mléce a vyskládáme s ním dno zapékací mísy.Na první vrstvu pečiva rozložíme polovinu nastrouhaných jablek.Posypeme rozinkami ( mohou být i oříšky jestli máte rádi ) dále posypeme skořicí a vanilkovým tmavým cukrem.Cukru dáme podle toho,jak jsou jablka sladká či kyselá.Dále pokračujeme pečivem v mléce a uděláme druhé patro.Navrstvíme zbytek jablek,rozinky,skořice,vanilkový cukr a tvaroh oslazený trochou třtinového cukru,nebo sladidla.Polovina tvarohu vystačí na rozetření a dodá pak výsledné žemlovce výbornou chuť.Na rozetřený tvaroh opět vyskládáme pečivo namočené v mléce.Posypeme trochou vanilkového. |
3
Done
|
|
4
Done
|