Výborné Holanďáky,rodina ani nepozná že nejsou z mletého masa :-)
1
Done
|
Pokud je to možné,tak si brambory uvaříme ve slupce den předem.Pokud ne,tak je dáme vařit jako první na 20 až 30 minut než budou měkké.Pak je dáme vychladit. Hlívu ústřičnou si nakrájíme na malé nudličky. Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit do olivového oleje do kterého přidáme lžičku soli.Když máme cibulku zlatavou tak přidáme hlívu nakrájenou na nudličky,půl lžičky drceného kmínu a podlijeme vodou.Dusíme 20 minut pod pokličkou,pak pokličku sundáme a necháme odpařit zbylou vodu.Když máme vodu odpařenou,tak sundáme z plotny a necháme důkladně vychladit. |
2
Done
|
Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno,nízkotučný sýr také.Oboje dáme do mísy a přidáme vychladlou hlívu,2 bílky,pepř,1/4 káv.lžičky tymiánu.Vše zamícháme a pokud je potřeba tak přidáme 1/4 káv.lžičky soli.Směs dáme na 10 minut do chladna.Ze směsi tvoříme kuličky,které obalíme v celozrnné hladké mouce a pak kuličku lehce rozmáčkneme,aby nám vznikl holandský řízeček. Řízečky dál obalujeme ve směsi bílků s mlékem a celozrnné strouhance. Po té řízečky smažíme z prudka na olivovém oleji do zlatova z obou stran.Z tohoto množství máme 12 kusů. |
3
Done
|